Η Πειραιώς βγαίνει στις αγορές με έκδοση Additional Tier I ομολόγου

από fimotro

Την πρώτη έκδοση Additional Tier I ομολογιών από ελληνική τράπεζα, μετά από πολλά χρόνια, θα επιχειρήσει η Τράπεζα ΠειραιώςΠΕΙΡ +1,73%, υλοποιώντας και το τελευταίο σκέλος του πλάνου κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Η τράπεζα έχει δώσει σχετικό mandate σε Goldman Sachs και UBS να διερευνήσουν την αγορά και το βιβλίο αναμένεται να ανοίξει, εκτός απροόπτου, εντός της εβδομάδας. Το ύψος της έκδοσης αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 300 με 400 εκατ. ευρώ, όπως προϊδέασε τους επενδυτές, η διοίκηση του ομίλου Πειραιώς.

Η άντληση υψηλότερων κεφαλαίων, μέσω της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου (καθαρά έσοδα 1,3 δισ. ευρώ έναντι 1 δισ. ευρώ που σχεδιαζόταν αρχικώς) χαρίζει στον όμιλο την ευχέρεια να εκδώσει, σε πρώτη φάση, AT1 της τάξης 300-400 εκατ. ευρώ και να επανεξετάσει, σε δεύτερο χρόνο, την σκοπιμότητα πρόσθετης έκδοσης.

Η έκδοση AT1 αποτελεί το τελευταίο σκέλος κεφαλαιακής ενίσχυσης για την Πειραιώς καθώς προϋποθέτει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αξιοπιστία, αφενός του πλάνου επιθετικής εξυγίανσης του ισολογισμού, αφετέρου στο σχεδιασμό πιστωτικής επέκτασης και περαιτέρω μείωσης στα κόστη, που σε συνδυασμό με τη μείωση των προβλέψεων, θα οδηγήσουν σε βιώσιμη κερδοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του κουπονιού στους AT1 τίτλους ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του εκδότη. Εξ ου και ενδεχόμενη επιτυχής έκδοση θα αποτελέσει έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο Sunrise που υλοποιεί ο όμιλος Πειραιώς Financial Holdings.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα