Η παρουσία του Γεωργιάδη στα σούπερ μάρκετ ανέδειξε την ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Κυριάρχησαν σε όλα τα ΜΜΕ από το πρωί οι επισκέψεις του υπουργού Ανάπτυξης για το “καλάθι του νοικοκυριού”

Περιοδεία στα σούπερ μάρκετ έκανε από νωρίς το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την πρώτη μέρα της εφαρμογής του “καλαθιού του νοικοκυριού”. Η παρουσία του Α. Γεωργιάδη κυριάρχησε επικοινωνιακά σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ και ανέδειξε την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τα μεγάλα γεγονότα της καθημερινότητας. Σε όποιο ζήτημα της καθημερινότητας αποφασίσει η κυβέρνηση να το προβάλλει δυνατά, η υπεροπλία της αναδεικνύει την πολιτική ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα αυτά.

Ο καταναλωτής που θα επιλέξει το καλάθι του νοικοκυριού, σίγουρα θα έχει μια σημαντική ωφέλεια στην εβδομαδιαία του κατανάλωση και αυτός είναι και ο στόχος, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τις επισκέψεις σε 9 καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Αττική, με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του μέτρου για το καλάθι του νοικοκυριού.

Τα καταστήματα επισκέφθηκαν μαζί με τον υπουργό, ο Αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο διοικητής της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), Χαράλαμπος Μελισσινός και ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ.

«Διαπιστώνουμε ότι οι αλυσίδες έχουν προσφέρει σημαντικά χαμηλότερες τιμές σε κρίσιμα είδη. Βρήκαμε φρέσκο γάλα με 1,12, βρήκαμε μακαρόνια με 0,62, βρήκαμε ζάχαρη με 0,94, γενικά βρήκαμε πολύ καλές προσφορές», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν και προβλήματα. Το site «έπεσε» σχετικά γρήγορα λόγω της μεγάλης κίνησης. Περιμένουμε τώρα να ξανανέβει, αλλά είναι λογικό την πρώτη μέρα να υπάρχουν και προβλήματα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας και γενικά των καταναλωτών».

Διαβάστε ακόμα: Καλάθι του νοικοκυριού: Αναλυτικά οι τιμές σε κάθε σούπερ μάρκετ για αυτή την εβδομάδα

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης επεσήμανε:

«Προχωράμε σε ένα ακόμη μέτρο στήριξης των συμπολιτών μας, για να αντιμετωπίσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτό το κύμα της εξωγενούς κρίσης ακρίβειας που πλήττει και την πατρίδα μας.

Κατά την επίσκεψή μας, είδαμε ότι όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν εναρμονιστεί με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στη σχετική υπουργική απόφαση.

Ήδη τα προϊόντα είναι αναρτημένα στους διαδικτυακούς τόπους των σούπερ μάρκετ αλλά και στο e-katanalotis.gov.gr.

Σαφώς θα προχωρήσουμε και στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις για να κάνουμε πιο εύκολη την δυνατότητα εντοπισμού των προϊόντων από τους καταναλωτές.

Ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε πολύ στενά και την εξέλιξη της όλης διαδικασίας, λαμβάνοντας μέτρα όπου απαιτείται, για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η αποτελεσματικότητά του «καλαθιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα