Η πανδημία έφερε μεγάλες αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια

από fimotro

Οι αεροπορικοί ναύλοι αυξάνονται με υπερδιπλάσια ταχύτητα από τον πληθωρισμό καθώς οι αερομεταφορείς εκμεταλλεύονται την αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια, γράφουν οι Financial Times.

Οι μέσες τιμές εισιτηρίων σε περισσότερα από 600 από τα πιο δημοφιλή δρομολόγια του κόσμου αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 27,4% τον Φεβρουάριο, τον τελευταίο μήνα για τον οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, σηματοδοτώντας τον 15ο συνεχόμενο μήνα διψήφιας αύξησης, όπως προκύπτει από την ανάλυση δεδομένων της Cirium.

Αντίθετα, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, ένας δείκτης του παγκόσμιου πληθωρισμού στις ανεπτυγμένες οικονομίες, έχει μικρότερη από τη μισή άνοδο τη συγκεκριμένη περίοδο.

Το μέσο εισιτήριο οικονομικής θέσης για απλή μετάβαση από το Χίθροου του Λονδίνου προς το JFK της Νέας Υόρκης ήταν 343 δολάρια τον Φεβρουάριο, 23% υψηλότερα από τον ίδιο μήνα του 2019.

Οι ναύλοι μεταξύ Νέας Υόρκης και Σιγκαπούρης ήταν 45% υψηλότεροι στα 887 δολάρια, ενώ τα εισιτήρια από Ντουμπάι προς Φρανκφούρτη αυξήθηκαν κατά 51% στα 360 δολάρια.

Η προθυμία των επιβατών να πληρώσουν υψηλούς ναύλους υπογραμμίζει τη μανιώδη ανάκαμψη της ζήτησης για πτήσεις τον περασμένο χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο οι αεροπορικές εταιρείες απολαμβάνουν μια χρυσή περίοδο μετά την πανδημία. Η American Airlines κατέγραψε έσοδα ρεκόρ πρώτου τριμήνου στα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της, ενώ η Lufthansa δήλωσε ότι αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη να ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019 αυτή την άνοιξη.

Η υψηλή ζήτηση για ταξίδια έρχεται σε μια στιγμή που οι αεροπορικές εταιρείες μετακυλίουν αυξημένα κόστη στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων και των μισθών. Οι τιμές έχουν επίσης αυξηθεί επειδή πολλοί αερομεταφορείς καθυστέρησαν να επαναφέρουν τα προγράμματα πτήσεων στα επίπεδα προ της πανδημίας, εν μέρει λόγω της παγκόσμιας έλλειψης αεροσκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα