Η Παγώνη ζητά να γίνουν άμεσα προσλήψεις υγειονομικών

από fimotro

Για την ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις υγειονομικών καθώς η εκτόξευση των κρουσμάτων οδηγεί σε τρομερές ελλείψεις στο ΕΣΥ, για το ενδεχόμενο επίταξη γιατρών αλλά και για την πιθανότητα να επιστρέψουμε σε ένα οριζόντιο lockdown, απάντησε η Ματίνα Παγώνη.

Η ίδια μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 αναφορικά με τα ράτζα τόνισε ότι δεν κατάλαβε ο υπουργός και δεν ξέρω τι πληροφορίες του δώσανε ότι για εμάς δεν ήταν αν τα ράντζα ήταν από το Σωτηρία ή ήταν τα δικά μας, ήταν ότι μπήκανε ράντζα σε όλα το νοσοκομείο. Είπαν στους συνεργάτες μου εδώ «μη στεναχωριέστε ράντζα φέρνουμε και από το Σωτηρία» γιατί εμείς λέγαμε που θα βάλλουμε τους αρρώστους, ας ήταν ο διοικητής εδώ να πει όχι παιδιά τα ράντζα είναι δικά μας. Δεν ήταν από την διοίκηση κανείς.

Αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσε ο κ.Βελόπουλος στη Βουλή για τα εμβόλια

Απαντώ στον κ. Βελόπουλο ότι από τα επιστημονικά δεδομένα που έχω στα χέρια μου δεν έχω στοιχεία ότι έχουν δημιουργήσει αυτές τις παρενέργειες και αυτούς τους θανάτους. Οι μελέτες και μάλιστα η τελευταία στις 27/10 που δημοσιεύτηκε σε έγκριτο μεγάλο περιοδικό μας λένε πόσο καλά είναι τα εμβόλια αυτά και τι προσφέρει η τρίτη δόση. Με τις μελέτες που έχω στα χέρια μου απαντώ ότι είναι ασφαλή και πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί. Αν αυτό έχει δοθεί έτσι μας κάνει για άλλη μια φορά να πούμε ότι πλέον δεν θα βγούμε από αυτή την ιστορία αν ξεκινήσουμε πάλι τα ίδια. Εγώ δεν έχω τέτοια στοιχεία και ειλικρινά δεν ξέρω ο κ. Βελόπουλος από που τα πληροφορήθηκε.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο επίταξης ιατρικών υπηρεσιών και επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Ο καθένας έχει κάνει στο ζωή του τις επιλογές του, εγώ επέλεξα να γίνω νοσοκομειακή γιατρός οι συνάδελφοί μου επέλεξαν να είναι σε κλινικές, σε θεραπευτήρια και να έχουν τα ιατρεία τους. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να αφήσουν τα ιατρεία τους, τους ασθενείς τους όπως οι ίδιοι απαντούν και να έρθουν σε δημόσια νοσοκομεία. Αυτό το κατανοώ από εκεί και περά εάν εμείς είχαμε προχωρήσει στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, στις κενές θέσεις που είναι πάρα πολλές και τις είχαμε προχωρήσει όπως είχαμε πει στον υπουργό στη συνάντησή μας ,να ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή δεν θα μπαίναμε σε μια αντιπαράθεση επίταξης των ιδιωτών γιατρών.

Για την ανάγκη προσλήψεων

Η ίδια δηλώνει: «Εμείς ζητάμε να γίνουνε γρήγορα οι προσλήψεις. Έπρεπε οι 945 προσλήψεις να είχαν ήδη τελειώσει και ήταν και κάποιες άλλες πιο μπροστά του ‘13-‘14 που και αυτές είχαν μείνει στη μέση. Αυτές όλες οι προσλήψεις αν πανε πακέτο είναι αρκετές».

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα πρέπει να πάμε σε ένα γενικό lockdown

Σε lockdown δεν μπορούμε να πάμε και δεν νομίζω ότι η επιτροπή θα εισηγηθεί κάτι τέτοιο όταν ξέρει ότι έχουμε εμβολιασμό στο 60% και όταν μπορούμε να τριπλασιάσουμε τους εμβολιασμούς, να κάνουμε γρήγορους ελέγχους παντού και επιπλέον πολλά τεστ για να μπορέσουμε να μειώσουμε τα κρούσματα.

Αναφορικά με τη γιορτή των Χριστουγέννων

Όταν έχουμε τόσα κρούσματα τι Χριστούγεννα. Πρέπει όλοι να προσέξουμε. Μέτρα ατομικής προστασίας και εμβολιασμοί δεν πρέπει να ξεφύγουμε καθόλου από αυτό, πρέπει στόχο να έχουμε να μειώσουμε τα κρούσματα. Όταν όλη η Θεσσαλονίκη λεει εχθές δεν έχουμε κρεβάτια ΜΕΘ τι Χριστούγεννα να κάνουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα