Η Ουάσινγκτον επιβεβαιώνει τη δωρεά 80 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων σε ξένες χώρες

από fimotro

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι το 75% των 80 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 που υποσχέθηκαν οι HΠΑ να χορηγήσουν σε ξένες χώρες, θα διανεμηθεί μέσω του μηχανισμού Covax.

«Σήμερα, η κυβέρνηση ανακοινώνει το πλαίσιο για τη διανομή αυτών των 80 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του. «Τουλάχιστον τα 3/4 των δόσεων που θα χορηγηθούν, θα διανεμηθούν μέσω του Covax», πρόσθεσε.

Η Ουάσιγκτον ανέφερε επίσης λεπτομερώς τις χώρες στις οποίες θα δοθούν οι πρώτες 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

100 εκατ. δόσεις εμβολίου δώρισε η ΕΕ

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στις 25 Μαΐου να δωρίσουν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε φτωχότερα έθνη μέχρι το τέλος του έτους, καθώς οι προμήθειες αυξάνονται σταθερά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης Συνόδου Κορυφής τότε, οι 27 ηγέτες, σύμφωνα με το κείμενο των συμπερασμάτων που υιοθέτησαν, δεσμεύονται να συνεχίσουν τις προσπάθειες «για την αύξηση της παγκόσμιας ικανότητας παραγωγής εμβολίων για την κάλυψη των παγκόσμιων αναγκών».

Το πρόγραμμα Covax

Ο μηχανισμός Covax ανήκει στο διεθνές σύστημα που δημιούργησε ο ΟΗΕ για να επιταχύνει την ίση πρόσβαση στα εργαλεία αντιμετώπισης της COVID-19, το ACT ACCELERATOR.

Στόχος του προγράμματος COVAX ήταν η διανομή περίπου 238 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της covid-19 σε όλο τον κόσμο ως το τέλος Μαΐου, όμως μέχρι στιγμής μόνο 32 εκατομμύρια δόσεις έχουν ήδη σταλεί στις χώρες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της πρωτοβουλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα