Η ώρα του ΠΑΣΟΚ είναι τώρα

από fimotro

Στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ είχε καθαρό νικητή τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο νικητής όμως της επόμενης μέρας ήταν ο απλός πολίτης, ο οπαδός του ΠΑΣΟΚ, που στήθηκε για ώρες στις ουρές για να ψηφίσει, χάνοντας από τον πολύτιμο χρόνο του σε μια ηλιόλουστη μέρα. Το μήνυμα ήταν και είναι ξεκάθαρο, ανανέωση, συνέχεια και προοπτική. Οι 270 χιλιάδες ψηφοφόροι αποτελούν τη βάση για ένα ενδιαφέρον πολιτικό ταξίδι που θα αρχίσει την πορέια του στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Γράφει ο Τάκης Διαμαντόπουλος

Το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής θα σηματοδοτήσει νέες πολιτικές αφετηρίες και εξελίξεις που για ορισμένους πολιτικούς χώρους θα είναι πολύ οδυνηρές. Πρώτα από όλα η απρόσμενη, σε αυτό το βαθμό,συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές κάλπες δημιουργεί αυτόματα εξελίξεις τστοε σωτερικό τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ. Μια πρώτη ανάγνωση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ …έπεσε πρωτίστως η ψήφος της ελπίδας που παραπέμπει σε ένα ισχυρό κέντρο ικανό να φέρει τα πάνω- κάτω προς τα δεξιά  και προς τα αριστερά.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα γνωρίζουμε τον νέο ηγέτη της παράταξης του ΠΑΣΟΚ,ο οποίος και θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την επόμενη περίοδο και αυτό θα εξαρτηθεί και από την πολιτική συμπεριφορά των πέντε υποψηφίων που έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία. Ένα πρώτο ερώτημα που έρχεται στα χείλη όλων είναι αν οι πέντε που θα έχουν ητηθεί θα στηρίξουν την προσπάθεια του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.Αν αυτό δεν γίνει και ο καθένας τραβήξει τον δρόμο του, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα και θα έχει χαθεί η “χρυσή” ευκαιρία για το κίνημα να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο και να δημιουργήσει προοπτικές εξουσίας.

Είναι κοινά παραδεκτό ότι οι 270 χιλιάδες πολιτών που ψήφισαν και σηκώθηκαν από τον καναπέ τους για να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία στέλνουν καθαρά μηνύματα δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει να προστεθεί ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων πήγε στις κάλπες είχε στο μυαλό του το ΠΑΣΟΚ της εξουσίας που άλλαξε την χώρα σε πολλά επίπεδα, οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά.

Και αν αυτό επιβεβαιωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τότε θα μιλάμε με διαφορετικούς όρους. Θα αναμένουμε με ιδαίτερο ενδιαφέρον και τις δημοσκοπήσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου. Αν λοιπόν, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ δείχνουν μια αυξητική τάση τότε και η ΝΔ (λιγότερο), όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ (περισσότερο), θα χάσουν τον … ύπνο τους.

Στα χέρια της νέας ηγεσίας του κινήματος θα βρίσκεται από την ερχόμενη Δευτέρα η τύχη της παράταξης. Αν δείξει ενωτικά χαρακτηριστικά και στοιχεία συνέχειας και προοπτικής τότε αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το νέο ταξίδι του ΠΑΣΟΚ. Ο άλλος δρόμος είναι εύκολος να αρχίσουν με το καλημέρα οι αποκλεισμοί και οι παραγκωνισμοί στελεχών κάτι που θα οδηγήσει σε καταιγίδα αρνητικών εξελίξεων και τσουνάμι αντιπαλότητας και διχασμού. Κάτι που δεν το αντέχουν οι πλάτες της Χαριλάου Τρικούπη. Μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ πέρασε από σαράντα κύματα στην ιστορική του διαδρομή, (εποχή βρώμικου ΄89) και περίοδο των μνημονίων, άλλη τραγική στιγμή στην παρούσα φάση δεν αντιμετωπίζεται θα είναι καταστροφική. Το τρις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα