Η οικονομία επιστρέφει στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης

από fimotro

Η υπεροχή της ΝΔ στα οικονομικά θέματα φέρνει απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες

Σχεδόν όλοι παραδέχονται ότι ο Τσίπρας δεν έχει τα στελέχη για να διαχειριστεί την οικονομία

Μεγάλη απογοήτευση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης και κυρίως για τον τρόπο και την οργάνωση που παρουσιάζονται αυτές αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη και προγραμματικό λόγο όσον αφορά την οικονομία. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ στα θέματα που αφορούν την οικονομία σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχει πολύ μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις ότι το Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός αποφάσισαν να φύγουν μπροστά με συγκεκριμένη ατζέντα και εξαγγελίες που ακουμπούν στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα της κυβέρνησης σχεδόν κάθε εβδομάδα θα περιλαμβάνονται ανακοινώσεις και εξαγγελίες για οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με επιδόματα, μισθούς, συντάξεις και έκτακτες βοήθειας λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Στο πλαίσιομ αυτής της στρατηγικής, την αναλυτική παρουσίαση της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ έκαναν το πρωί της Πέμπτης οι υπουργοί Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και ο διοικητής της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), Σπύρος Πρωτοψάλτης ενώ την παρουσίαση συντονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Από τους 6+1 άξονες της στεγαστικής πολιτικής η βασικότερη αφορά την χορήγηση στεγαστικών δανείων ύψους 150.000 ευρώ με επιτόκιο 1% και δόση 275 ευρώ για νέους ηλικίας έως 39 ετών ενώ παράλληλα προβλέπεται η αύξηση – και αναδρομικά για το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος – του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος καθώς και προγράμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω» και για κλειστές κατοικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα