Οι νέες οδηγίες της Πυροσβεστικής δεν άλλαξαν καθόλου μετά το Μάτι

από fimotro

Με 100 νεκρούς στο Μάτι και με την φονική πυρκαγιά του Ιουλίου να έχει λάβει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας, το αρχηγείο της Πυροσβεστικής δεν φάνηκε να…συγκινείται και να αλλάζει πολιτική αφού οι οδηγίες προς τις περιφερειακές διευθύνσεις για την εκπόνηση των νέων επιχειρησιακών σχεδιασμών παραμένουν οι ίδιες με εκείνες που οδήγησαν στην απόλυτη αποτυχία σε επίπεδο συντονισμού.

Από το 2018 οι εντολές μεταφέρθηκαν στο 2019 χωρίς πουθενά στα σχετικά έγγραφα να αναφέρεται η τραγωδία που συγκλονίζει ακόμη και σήμερα τη χώρα μας, καθώς οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαιοσύνη για τους ανθρώπους τους.

Την αποφράδα ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν στην «πλάτη» της πυρκαγιάς, καθώς τα περιπολικά που θα την αντιμετώπιζαν κατά μέτωπο και στο ξεκίνημά της είχαν μεταφερθεί από την Πεντέλη στην Κινέττα.

Οι πυροσβέστες (όταν έφθασαν) έμειναν να κοιτούν τις φλόγες, ανήμποροι να βοηθήσουν τους πολίτες. Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει, λοιπόν, είναι ότι στον σχεδιασμό θα έπρεπε να προστεθεί ένα τουλάχιστον κεφάλαιο: της επέμβασης σε περιοχές όπου κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Αλλά, τέτοια πρόβλεψη στις οδηγίες δεν υπάρχει. Μόνο το «Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Πυρκαγιών Δασών» του ’18 βαφτίζεται… «Τυπική Δομή Σχεδίου για την Αντιμετώπιση Πυρκαγιών Δασών» στο κείμενο του ’19!

Με 100 νεκρούς δεν ένιωσαν την ανάγκη να προσθέσουν ούτε μία γραμμή! Για την ακρίβεια προσέθεσαν μια υπογραμμισμένη παράγραφο:

Το κείμενο του 2019:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα