Το ECDC βλέπει κυριαρχία της Όμικρον

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δήλωσε την Πέμπτη ότι η μοντελοποίησή του έδειξε ότι η παραλλαγή Ομικρον θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει πάνω από τις μισές νέες περιπτώσεις Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στους επόμενους μήνες.

Το ECDC πρόσθεσε ότι η Ομικρον έχει πολλές μεταλλάξεις και συνεπώς «υψηλή πιθανότητα μείωσης της εξουδετερωτικής δραστηριότητας από αντισώματα» που προκαλείται είτε από προηγούμενη μόλυνση είτε από εμβολιασμό. Ωστόσο, ο Οργανισμός πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να είναι αβέβαιο σε ποιο βαθμό η νέα παραλλαγή αποφεύγει την ανοσία που αποκτήθηκε με εμβόλια ή μόλυνση.

Eπίσης, πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι το νέο στέλεχος προκαλεί μόνο ασυμπτωματική ή ήπια μόλυνση και δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι μεταξύ όσων έχουν διαγνωστεί με αυτό.

Η Ομικρον θα κατακλύσει όλον τον κόσμο σε 3-6 μήνες, υποστηρίζει γιατρός

H νέα παραλλαγή της Ομικρον πιθανότατα θα κατακλύσει ολόκληρο τον κόσμο τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με λοιμωξιολόγο με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Οπως μεταδίδει το CBNC, αν και τα εμβόλια κατά του στελέχους μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα, πρέπει να δοκιμαστούν σε διάστημα τριών έως έξι μηνών για να αποδειχθεί ότι μπορούν να παρέχουν ανοσία έναντι της παραλλαγής, δήλωσε ο Δρ Leong Hoe Nam του νοσοκομείου Mount Elizabeth Novena.

«Αλλά ειλικρινά, η Ομικρον θα κυριαρχήσει και θα κατακλύσει ολόκληρο τον κόσμο σε τρεις έως έξι μήνες», είπε στην εκπομπή «Street Signs Asia» του CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα