Ανησυχητική η έκθεση του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια ανάπτυξη

ον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της οικονομίας εν μέσω πανδημίας μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον κρούει η επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Λόρενς Μπουν.

Όπως είπε το πρωί της Τετάρτης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η παραλλαγή Όμικρον «μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας» τη στιγμή που αυτό το νέο εν δυνάμει πιο μεταδοτικό και θανατηφόρο στέλεχος του κορωνοϊου εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

«Ανησυχούμε για το γεγονός ότι η νέα παραλλαγή, το στέλεχος Όμικρον, προσθέτει περισσότερη αβεβαιότητα σ’ αυτή που ήδη υπάρχει, πράγμα που μπορεί να αποτελέσει απειλή για την οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε η Λόρενς Μπουν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ΟΟΣΑ σημείωσε ότι η παγκόσμια ανάκαμψη ήταν πολύ ισχυρότερη από ό,τι αρχικά περίμενε το 2021, αλλά είπε ότι αυτό έχει δημιουργήσει τώρα μια σειρά επιζήμιων ανισορροπιών που θα μπορούσαν να διαρκέσουν περισσότερο από το αναμενόμενο. «Οι ελλείψεις προσφοράς κινδυνεύουν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη και να παρατείνουν τον αυξημένο πληθωρισμό», είπε η Μπουν.

Η Μπουν είπε ότι η προστασία των θέσεων εργασίας στην Ευρώπη ήταν επωφελής για τους ανθρώπους «αλλά ορισμένες από τις αναγκαίες ανακατανομές θέσεων εργασίας μπορεί να μην έχουν πραγματοποιηθεί». Είπε επίσης ότι μέρος αυτής της σημαντικής τάσης είναι πιθανό να οφείλεται στο ότι το αρχικό χτύπημα του κορωνοϊού ήταν πιο σκληρό στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα