Η νέα λειτουργία του Instagram βάζει τους χρήστες σε Quiet Mode

από fimotro

Η ομάδα ανάπτυξης του Instagram ανακοίνωσε επίσημα μια νέα λειτουργία με ονομασία Quiet Mode, η οποία έρχεται να δώσει στους χρήστες την δυνατότητα να θέσουν όρια στις «ενοχλήσεις» που δέχονται από φίλους και followers.

Στο «Quiet mode» διακόπτονται όλες οι ειδοποιήσεις και η κατάσταση δραστηριότητας του προφίλ αλλάζει σε «λειτουργία ηρεμίας». Εάν κάποιος στείλει απευθείας μήνυμα σε χρήστη που έχει επιλέξει το quiet mode, το Instagram θα στέλνει μια αυτόματη απάντηση, ενημερώνοντας τον αποστολέα πως η «κατάσταση ηρεμίας» είναι ενεργοποιημένη.

Παρότι η επιλογή θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, το Instagram φαίνεται να εστιάζει στους εφήβους. Το Instagram παρουσιάζει τη νέα δυνατότητα ως εργαλείο που βοηθάει στη μελέτη και προτρέπει τους εφήβους να ενεργοποιούν τη λειτουργία «όταν περνούν συγκεκριμένο χρόνο στο Instagram αργά το βράδυ».

Αρχικά, το εργαλείο θα τεθεί σε ισχύ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και σταδιακά θα γίνει διαθέσιμο σε περισσότερες χώρες.

Το Instagram έχει αρχίσει να προσφέρει περισσότερους τρόπους διαχείρισης και χρήσης, μετά από χρόνια ερευνών για τον χρόνο που περνούν οι χρήστες (και ιδιαίτερα οι έφηβοι) σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και για τις επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα