Η Moody’s αναβαθμίζει τα καλυμμένα ομόλογα Eurobank και Εθνικής Τράπεζας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στην αναβάθμιση των καλυμμένων ομολόγων της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε ο οίκος Moody’s

Μετά την αναβάθμιση έκπληξη του αξιόχρεου της Ελλάδας, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε σήμερα τα καλυμμένα ομόλογα δύο ελληνικών τραπεζών: της Eurobank και της Εθνικής.

Συγκεκριμένα, αναβάθμισε σε «Baa2» από «Baa3» τα καλυμμένα ομόλογα που εκδίδει η Eurobank στο πλαίσιο του προγράμματος «Mortgage Covered Bonds 2» (πρόγραμμα ΙΙ καλυμμένων ομολογιών €5 δισ. ευρώ, με κάλυμμα στεγαστικά δάνεια σε EUR και CHF) και σε «A3» από «Baa1» τα καλυμμένα ομόλογα που εκδίδει η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος «Global Mortgage Covered Bonds».

Η αναβάθμιση, σύμφωνα με τον οίκο, έρχεται μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε «Ba3» και την αύξηση των μακροπρόθεσμων ανωτάτων ορίων για τα ομόλογα που εκδίδει η χώρα σε τοπικό και ξένο νόμισμα σε «A3» από «Baa1».

Παράλληλα, η Moody’s σημειώνει ότι έχει μειωθεί ο κίνδυνος αναχρηματοδότησης των ελληνικών καλυμμένων ομολόγων, για διάφορους λόγους, όπως η βελτίωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και η βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά, που διαμορφώνουν πιο ευνοϊκές συνθήκες λειτουργίας για τις ελληνικές τράπεζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα