Οι μονόκεροι υπήρξαν, έζησαν μαζί με τον άνθρωπο και ήταν πιο κουλ από τη μυθική βερσιόν τους

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Οι ρινόκεροι δεν είναι οι μόνοι μονόκεροι που έχει «δει» ο άνθρωπος. Διότι, κάποτε ζούσε ένας αληθινά «μαγικός» μονόκερος: Ο μονόκερος της Σιβηρίας! Όλοι οι ρινόκεροι είναι μονόκεροι. Απλά δεν είναι λευκοί και μαγικοί, όπως μας λένε οι μύθοι ότι μοιάζουν.

Αυτά τα εκπληκτικά θηλαστικά, αντί για… ουράνια τόξα και μαγεία, έχουν τρομερούς μύες και μια κερατινοποιημένη θωράκιση στο σώμα τους, που τα προστατεύει -και τα κάνει να μοιάζουν λίγο με τανκς.

Οι ρινόκεροι δεν είναι οι μόνοι μονόκεροι, ωστόσο, που έχει «δει» ο άνθρωπος.  Διότι, κάποτε ζούσε ένας αληθινά «μαγικός» μονόκερος: Ο μονόκερος της Σιβηρίας!

Ο γιγάντιος Elasmotherium sibericum, όπως είναι το επιστημονικό όνομά του, μοιράστηκε τη Γη με τον σύγχρονο άνθρωπο, καθώς εξαφανίστηκε μόλις πριν από 40.000 χρόνια! Θεωρείται ότι από αυτόν (και τον θαλάσσιο μονόκερο) ξεκίνησαν οι μύθοι γύρω από τον μονόκερο των παραμυθιών και των ταινιών.

Και αν ο σημερινός απόγονός του, ο ρινόκερος, είναι τανκ, ο μονόκερος της Σιβηρίας ήταν ένα θωρηκτό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα