Η Moderna αναπτύσσει εμβόλιο “3 σε 1” κατά κορονοϊού, γρίπης και RSV

από fimotro

Μια ετήσια αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, η οποία παράλληλα θα προσφέρει προστασία από τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει η Moderna.

Η φαρμακευτική εταιρεία τόνισε πως το εμβόλιο “τρία σε ένα” θα τροποποιείται διαρκώς για νέες μεταλλάξεις του κορονοϊου.

“Ένας πυλώνας της στρατηγικής προϊόντων της Moderna είναι η ανάπτυξη ενός ετήσιου αναμνηστικού εμβολίου, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να προσαρμόζει συνεχώς. Η εταιρεία πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη στην αγορά με ένα ενισχυτικό εμβόλιο κατά των COVID + Γρίπη + RSV” σημειώνεται.

Όπως επισημαίνει ο CEO της Moderna Στεφάν Μπανσέλ, “ακόμα και πριν από την πανδημία, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο λόγω αναπνευστικών λοιμώξεων. Στόχος μας είναι να μειώσουμε αυτούς τους αριθμούςμε ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο”.


Νωρίτερα, η Moderna ανακοίνωσε τα πρώτα δεδομένα για το αντιγριπικό της εμβόλιο με βάση την τεχνολογία mRNA, σύμφωνα με τα οποία “μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρό ώστε να δώσει πλεονέκτημα έναντι των ήδη εγκεκριμένων εμβολίων γρίπης στην αγορά, ιδίως για τους ηλικιωμένους”.

Η εταιρεία δήλωσε σε παρουσίαση προς τους επενδυτές ότι τα επίπεδα αντισωμάτων του εμβολίου της έναντι και των τεσσάρων στελεχών του ιού της γρίπης σε μια μελέτη αρχικού σταδίου δεν ήταν τόσο ισχυρά σε ηλικιωμένους ενήλικες όσο το Fluzone HD της Sanofi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα