Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Το νησί εκτός από τις θαυμάσιες φυσικές ομορφιές και παραλίες, διαθέτει ελικοδρόμιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Εικοσιτέσσερις είναι όλοι κι όλοι οι κάτοικοι των Αντικυθήρων, ενός πανέμορφου, μικρού νησιού, στο πέρασμα ανάμεσα σε Κύθηρα και Κρήτη.

Δυστυχώς, όμως, χρόνο με το χρόνο ερημώνει. Και οι κάτοικοί του αντί να το αποδεχτούν παθητικά και στωικά, αποφάσισαν να φανούν πιο δυναμικοί και να παλέψουν για να δώσουν ξανά ζωή στο νησί τους.

Ήρθε, λοιπόν, η απόφαση της Μητρόπολης Κυθήρων και Αντικυθήρων, δια του Μητροπολίτη των νησιών Σεραφείμ, ο οποίος πριν από λίγους μήνες, σε συνεργασία με το δήμο και την τοπική κοινότητα προσφέρει ένα επίδομα 500 ευρώ, στέγη αλλά και τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες για να εγκατασταθούν στο μικρό νησί του Αιγαίου. Γεγονός που ζωντάνεψε ξανά τις ελπίδες των ελάχιστων μονίμων κατοίκων ότι το νησί τους θα ξαναπάρει τα πάνω του.

Τα Αντικύθηρα ή Τσιριγότο (εκ του ενετικού Cerigotto), στην αρχαιότητα γνωστά ως Αίγιλα, είναι ένα άγονο νησί μεγάλης στρατηγικής σημασίας και μικρής έκτασης (20 τ.χλμ.), στο πέρασμα ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη.

Σε αρχαίο ναυάγιο του νησιού βρέθηκε ο Έφηβος των Αντικυθήρων και ο παράξενος μηχανισμός των Αντικυθήρων (πολύπλοκος μηχανισμός για τη ναυσιπλοΐα, σαν αστρολάβος). Στο νησί οι ανασκαφές συνεχίζονται και διαρκώς ανευρίσκονται αρχαία και βυζαντινά ευρύματα που φανερώνουν τον μακραίωνα πολιτισμό του.

Επίσης τα Αντικύθηρα αποτελούν κέντρο έρευνας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Το νησί εκτός από τις θαυμάσιες φυσικές ομορφιές και παραλίες, διαθέτει ελικοδρόμιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πολιούχος του είναι ο Άγιος Μύρωνας, τον οποίο οι κάτοικοι εορτάζουν στις 16 και 17 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα