Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στη διάψευση δημοσιευμάτων που θέλουν τον Νίκο Χορταρέα ιερέα της Ιεράς Μονής Λαγκαδά, προχώρησαν μέσω Δελτίο Τύπου, οι υπεύθυνοι της Μητρόπολης.

«Με αφορμή παλαιότερες και νεότερες δημοσιεύσεις που αφορούν τον π. Κυπριανό Χορταρέα εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινούται ότι ουδέποτε υπήρξε κληρικός αυτής, ούτε είναι εγγεγραμμένος ως δόκιμος μοναχός ή μοναχός σε οποιαδήποτε Ιερά Μονή της Ιεράς μας Μητροπόλεως», τονίζει η Μητρόπολη και αναφέρεται σε επισκέψεις του πρώην αστρολόγου στο Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη νόσο Αλτσχάιμερ, στην κοινότητα Ηρακλείου στον Λαγκαδά:

«Οι δε επισκέψεις του στο Ερευνητικό Ινστιτούτο δια τη νόσο Alzheimer και συναφών εγκεφαλικών διαταραχών, εν τοις ορίοις της καθ΄ ημάς Επαρχίας, αφορούν σε προσωπικά δεδομένα του ιδίου».

Πριν από μερικές ημέρες, η εφημερίδα Espresso δημοσίευσε μία φωτογραφία, στην οποία διακρίνεται ο πρώην αστρολόγος Νίκος Χορταρέας με μακριά γένια και ένδυση ιερέα.

Κύκλοι της Μητρόπολης, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχαν δηλώσει τότε ότι «εδώ και χρόνια φοράει το μοναχικό σχήμα» και δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να ασκεί πλέον καθήκοντα ιερέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα