Η μετάλλαξη Δέλτα επηρεάζει τις νέες προσλήψεις των επιχειρήσεων

από fimotro

Ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve, Robert Kaplan δήλωσε σήμερα ότι παρακολουθεί την οικονομία με μεγάλη προσοχή για πιθανές επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να προσαρμόσει “κάπως” την άποψη του για την πορεία της νομισματικής πολιτικής εάν αποδειχθεί ότι το νέο στέλεχος επιβραδύνει ουσιαστικά την οικονομική ανάπτυξη.

“Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα”, δήλωσε ο Kaplan μιλώντας στο Fox Business Network.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του το στέλεχος της Fed είχε ταχθεί υπέρ της σταδιακής μείωσης των αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζας ακόμα και από τον Οκτώβριο.

“Μέχρι τώρα [το στέλεχος Δέλτα] δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο” στις δραστηριότητες των καταναλωτών, όπως η έξοδος για ένα γεύμα. Ωστόσο, έχει αντίκτυπο στην αγορά εργασίας καθώς “καθυστερεί την επιστροφή στο γραφείο, επηρεάζει την ικανότητα των επιχειρήσεων να κάνουν νέες προσλήψεις λόγω του φόβου της μόλυνσης” και μπορεί να επηρεάζει και την βιομηχανική παραγωγή, ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα