Να «ικετεύει» σχεδόν τους Γερμανούς για μείωση των κοινωνικών τους επαφών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, παρουσιάστηκε σήμερα η Α. Μέρκελ σε μια …ιδιαίτερη ομιλία της, στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας.

Επικαλούμενη τη Γερμανική Ακαδημία Επιστημών η οποία ζήτησε δραματική αυστηροποίηση των μέτρων και του lockdown, η καγκελάριος ανέφερε: «Η Leopoldina μας έχει συμβουλεύσει να μειώσουμε τις κοινωνικές μας επαφές. Λυπάμαι μέσα από την καρδιά μου, αλλά εάν το τίμημα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές είναι να έχουμε 500 θανάτους την ημέρα στη Γερμανία, τότε αυτό το τίμημα είναι πολύ υψηλό. Εάν αυτά είναι τα τελευταία Χριστούγεννα με τους παππούδες μας, τότε εκ των υστέρων θα μετανιώσουμε που δεν κάναμε αρκετά».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, πρόκειται για την πιο συναισθηματική ομιλία της επισημαίνοντας ότι η Καγκελάριος εκλιπαρεί τους Γερμανούς να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές.

«Πρέπει να κάνουμε άλλη προσπάθεια! Διαφορετικά, η πανδημία θα μας πλήξει ξανά και ξανά. Και θα σας πω τι με ανησυχεί τώρα. Η εξέλιξη αυτή τη στιγμή: Έχουμε 3.500 περισσότερα κρούσματα απ΄ ότι την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι σωστό, να κλείσουμε τα μαγαζιά, να μειώσουμε τις κοινωνικές επαφές όσο το δυνατόν. Και όταν η επιστήμη μας ικετεύει, πριν από τα Χριστούγεννα, πριν δούμε τη γιαγιά και τον παππού, θα πρέπει για μία εβδομάδα να μείνουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό αν είναι εφικτό».

«Μειώστε και αποφύγετε όλες τις επαφές που δεν είναι πραγματικά απαραίτητες. Και όσο σκληρό είναι αυτό, ξέρω πόση αγάπη κρύβεται πίσω από αυτό», τόνισε η Α. Μέρκελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα