Η μείωση κρουσμάτων φέρνει χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

από fimotro

Σε ποιες κατηγορίες θα υπάρξει ανατροπή

Αλλαγή δεδομένων φαίνεται ότι θα έχουμε τις επόμενες ημέρες με αφορμή τη μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα ακόμα θεωρείται ανησυχητική, με την πιο επικίνδυνη μετάλλαξη Δέλτα να παρουσιάζει ανθεκτικότητα. Έτσι το Σάββατο 15 Ιανουαρίου εκδόθηκε το ΦΕΚ, το οποίο ορίζει την παράταση των μέτρων που επιβλήθηκαν πριν από την Πρωτοχρονιά για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού για ακόμα μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των γιατρών κάνουν λόγο πλέον για ήπια πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ είναι σημαντικό το ότι παρατηρείται ισοζύγιο των εξιτηρίων ανάμεσα στις εισαγωγές και τα εξιτήρια στα νοσοκομεία της χώρας. Οι επιστήμονες περιμένουν το τέλος αυτής της εβδομάδας για να γίνει ξεκάθαρο το αποτύπωμα του ανοίγματος των σχολείων στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Εάν η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας συνεχιστεί ως έχει, δηλαδή συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων, θεωρείται πολύ πιθανό να μπει στο τραπέζι της συζήτησης των ειδικών η άρση κάποιων μέτρων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη μετά τις 24 Ιανουαρίου θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει:

επαναφορά της μουσικής στην εστίαση
περισσότερους πελάτες στα καταστήματα
αλλά και περισσότερους φιλάθλους στα γήπεδα

Η χαλάρωση των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα