Η μεγάλη αποχή βγάζει άνετα νικητές τους πρώτους στον α’ γύρο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Χαμηλή είναι η προσέλευση στις κάλπες για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα από τα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα κάτι το οποίο ευνοεί με σαφή τρόπο όσους ήρθαν πρώτοι στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Παρ’ ότι η διαδικασία είναι πολύ πιο σύντομη, εύκολη και δεν παρατηρούνται ουρές στα εκλογικά τμήματα ωστόσο φαίνεται ότι οι πολίτες επέλεξαν να ψηφίσουν τις απογευματινές ώρες, κάτι που όμως άρχισε να τρομάζει τους υποψηφίους.

Με μηνύματα προς τους ψηφοφόρους που καλούν τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ολοκλήρωσαν την διαδικασία της ψήφου όλοι σχεδόν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και οι υποψήφιοι.

Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε και οι δηλώσεις που έκαναν τόσο πολιτικοί αρχηγοί, όσο και υποψήφιοι, καλώντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Καλώ και σήμερα τους πολίτες για προσέλθουν για να εκλέξουν δημάρχους και περιφερειάρχες. Να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας, ειδικά στις περιπτώσεις όπου υπάρχει μία κάλπη μόνο, όπου δηλαδή το αποτέλεσμα, είτε σε επίπεδο περιφέρειας είτε σε επίπεδο δήμου, έχει κριθεί από τον πρώτο γύρο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του.

Σε παρόμοιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας την ελπίδα να είναι μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών και στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας να λαμβάνουν υπόψη οι δημοτικοί άρχοντες και περιφερειάρχες την άποψη των πολιτών, όχι μόνο την ημέρα που ψηφίζουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης απευθύνθηκε συγκεκριμένα στους νέους ψηφοφόρους. «Σήμερα η Αθήνα δεν αλλάζει απλά δήμαρχο, αλλά εποχή. Θερμή παράκληση, αφιερώστε λίγο χρόνο να έρθετε να ψηφίσετε. Ειδικά οι νέοι. Η πόλη είναι δικιά σας, δείτε την όπως την θέλετε και την αξίζετε», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα