Η Mastercard μπαίνει στον χορό των κρυπτονομισμάτων

από fimotro

Η Mastercard ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους κατόχους καρτών της να πραγματοποιούν συναλλαγές με συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της.

Η ανακοίνωση του κολοσσού των πιστωτικών κρατών έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου η Tesla του Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι αγόρασε $1,5 δισ. bitcoin και ότι σύντομα θα δέχεται το κρυπτονόμισμα και ως μέσο πληρωμής.

Η Mastercard προσφέρει ήδη στους πελάτες της κάρτες που τους δίνουν τη δυνατότητα να κάνουν συναλλαγές χρησιμοποιώντας τα κρυπτονομίσματά τους, αλλά εκτός του δικτύου της.

«Αυτό θα δημιουργήσει πολλές περισσότερες δυνατότητες για αγοραστές και εμπόρους, επιτρέποντας τους να συναλλάσσονται σε μια εντελώς νέα μορφή πληρωμών. Η αλλαγή αυτή μπορεί να φέρει τους εμπόρους σε επαφή με νέους πελάτες οι οποίοι έχουν ήδη στραφεί στα κρυπτονομίσματα» ανέφερε η Mastercard.

Ο CEO της Mastercard Μάικλ Μίεμπαχ έχει δεσμευθεί για την ενσωμάτωση των πληρωμών σε ψηφιακό νόμισμα «απευθείας στο δίκτυο» της Mastercard, καθώς επισήμανε ότι θα παράσχει τη μέγιστη ευελιξία τόσο στους πελάτες όσο και στα εμπορικά καταστήματα.

H Μastercard διευκρίνισε ότι δεν θα επιτρέπει τις συναλλαγές όλων των κρυπτονομισμάτων στο δίκτυο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα