Η κυβέρνηση πιέζει τους ακτοπλόους να ρίξουν τώρα τις τιμές ακόμα και κατά 30%

από fimotro

Μέσα σε 48 ώρες δεσμεύθηκαν οι ακτοπλόοι να απαντήσουν με τις δικές του προτάσεις

Ολοκληρώθηκε μετά από μιάμιση ώρα η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να υπάρξει μια προσπάθεια «πειθούς» στους ακτοπλόους να ρίξουν τις τιμές των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικοί παράγοντες έκαναν λόγο για «καλή και ειλικρινή συζήτηση» με τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Στη σύσκεψη στο Μαξίμου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Άκης Σκέρτσος, ενώ τους ακτοπλόους ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρος Πασχάλης.

Οι ακτοπλόοι επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν μέσα σε 48 ώρες, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη, τις προτάσεις τους σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων. Κυβερνητικές πηγές θεωρούν πως υπάρχει περιθώριο μείωσης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ακόμα και κατά 30%.

Ειχέ προηγηθεί η πολυδιαφημισμένη πρωινή σύσκεψη επί του θέματος στο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για κυβερνητικούς παράγοντες που θα προσπαθούσαν να πάρουν με το… καλό τις εταιρείες ζητώντας τους να δώσουν πακέτα προσφορών!

Προσδοκούν δηλαδή σε μία αναίμακτη «συμφωνία κυρίων» με τους πλοιοκτήτες, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να «μαζευτεί» το θέμα και να υποβαθμιστεί επικοινωνιακά.

Επί της ουσίας και λίγες μόνο μέρες μετά τις δηλώσεις και τις υποσχέσεις, η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε ηχηρή ομολογία ότι δεν μπορεί να παρέμβει στην αγορά και θα αναζητήσει άλλους τρόπους εξομάλυνσης του ζητήματος.

Η πρωινή συζήτηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ κυβερνητικών στελεχών υπό τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» έδωσε και ο Μάριος Ηλιόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα