Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η απάντηση της Μ. Βεστάγκερ κλείνει την πόρτα στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τη Β. Θάνου

Ξεκάθαρη θέση παίρνουν οι Βρυξέλλες στην υπόθεση της απομάκρυνσης της Βασιλικής Θάνου από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η αρμόδια επίτροπος Μαργκρέτε Βεστάγκερ απάντησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ότι η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές, καθώς και ότι δεν προκύπτει λόγος ώστε να παρέμβει στην υπόθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να στηρίξει τις ενέργειες της Βασιλικής Θάνου, η οποία έχει προσφύγει στο ΣτΕ (έχει ήδη χάσει δύο φορές σε αιτήσεις αναστολής των αποφάσεων της κυβέρνησης) αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγγέλλοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό έχει καταθέσει ερωτήσεις στην αρμόδια Επιτροπή ζητώντας ουσιαστικά να καταδικαστούν οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Η απάντηση της Μ. Βεστάγκερ κλείνει την πόρτα στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τη Β. Θάνου. Μάλιστα η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαμηνύει ότι δεν βλέπει λόγο να παρέμβει στην υπόθεση και εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που θα λάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Επίσης, ξεκαθαρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση δύναται να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές, ενώ
υπογραμμίζει πως η κοινοτική οδηγία που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει μόνον τις ελάχιστες απαιτούμενες προστασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα