Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Αντιμέτωπη μ΄ ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του “κορωνοϊού βρίσκεται πλέον η Κίνα. Την Τετάρτη κατεγράφησαν 40 νέα κρούσματα και κανένας νέος θάνατος ασθενούς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν από το νέο κορωνοϊό τις έξι τελευταίες ημέρες σε 169, μετά από ένα μεγάλο διάστημα “ύφεσης” του θανατηφόρου ιού.

Τα 27 από τα 40 νέα κρούσματα ανιχνεύθηκαν στο Πεκίνο. Εξέλιξη που ογήγησε την ηγεσία του κινεζικού Καθεστώτος να βάλει νέο λουκέτο σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια,. ενώ η επαναλειτουργία των δημοτικών είχε ήδη ανασταλλεί από την περασμένη Δευτέρα.

Επίσης το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υποβάλλει σε υποχρεωτική διαγνωστική εξέταση για κορωνοϊό τους κατοίκους της συνοικίας Ξι – γιανγκ όπου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του νέου “κύματος” κορωνοϊού στην κινεζική πρωτεύουσα, την περασμένη Πέμπτη.

Τέλος, σε υποχρεωτικό διαγνωστικό τεστ θα υποβάλλονται όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι θα φθάνουν στο Πεκίνο προερχόμενοι από άλλες κιζενικές επαρχίες “υψηλής” ή “μεσαίας” επικινδυνότητας. Τα πράγματα δυσκολεύουν. Κι όσο πλησιάζει το δεύτερο κύμα πανδημίας, τόσο θα πανικοβάλλεται ο πλανήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα