Η ιδέα νοσοκόμων στη Βραζιλία για να μη νιώθουν μόνοι οι ασθενείς με covid

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Παρηγοριά με «ψεύτικα χέρια» βρίσκουν οι ασθενείς με κορωνοϊό σε νοσοκομείο στη Βραζιλία, προκειμένου να μην αισθάνονται μόνοι τους.

Μια εικόνα που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει το χέρι ενός νοσηλευόμενου ασθενούς να είναι τυλιγμένο με δύο λαστιχένια γάντια τα οποία ήταν γεμάτα με ζεστό νερό. Η προσωρινή αυτή λύση δημιουργήθηκε ως τρόπος προσομοίωσης της ανθρώπινης επαφής για άτομα με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε θάλαμο απομόνωσης.

Η Βραζιλία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία και έρχεται δεύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στον επίσημο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό, καταγράφοντας 361.000 θανάτους, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Οι ειδικοί της δημόσιας υγείας κατηγορούν τον πρόεδρο Ζαϊρ Μπολσονάρο για την άρνησή του να λάβει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού αλλά και για τις συγκρούσεις του με κυβερνήτες και δημάρχους που το έκαναν.

Η συνταρακτική εικόνα

Ο Σαντίκ Μπατ δημοσίευσε το στιγμιότυπο στο Twitter μαζί με μία λεζάντα που έλεγε: «Το χέρι του Θεού – οι νοσοκόμες που προσπαθούν να προσφέρουν παρηγοριά σε απομονωμένους ασθενείς με κορωνοϊό στη Βραζιλία. Δύο γάντια μιας χρήσης δεμένα, γεμάτα με ζεστό νερό, προσομοιώνοντας την αδύνατη ανθρώπινη επαφή. Χαιρετίστε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και να θυμάστε τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο μας».

Φυσικά, πολλοί ήταν οι χρήστες που επαίνεσαν τις προσπάθειες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Κάποιος σχολίασε: «Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε μια τόσο υπέροχη βραζιλιάνικη ιδέα που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας, για να παρέχει τουλάχιστον την ελάχιστη άνεση στα θύματα από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο. Μπράβο στις νοσοκόμες της Βραζιλίας». Ένας άλλος πρόσθεσε: «Η φυσική αφή βοηθά στη θεραπεία. Και εδώ βλέπουμε μια τόσο καλή σκέψη όσο καλή είναι και η επιστήμη» ενώ ένας τρίτος ανέφερε: «Πόσο υπέροχα δημιουργικό και συμπονετικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα