Η Google συμφώνησε να ορίσει στους χάρτες της τις νήσους Κουρίλες ως τμήμα της Ρωσίας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν εκπρόσωποι της εταιρείας Google με μέλη της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή) που ερευνά τα στοιχεία επέμβασης ξένων κρατών στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

«Επιστήσαμε την προσοχή στο ότι τμήματα της επικράτειας της Ρωσίας, δικά μας νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό, που εντάσσονται στο σύμπλεγμα των Κουρίλων, δεν ορίζονται ως έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βασίλι Πισκαριόφ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία συμφώνησε με την επισήμανση αυτή.

Η διαμάχη Ρωσίας και Ιαπωνίας για της νήσους Κουρίλες

Οι Κουρίλες ή Κουρίλες νήσοι είναι νησιωτικό αρχιπέλαγος στη βορειοανατολική Ασία. Εκτείνονται σε μήκος 1.200 περίπου χιλιομέτρων, από το Χοκάιντο της Ιαπωνίας μέχρι τη Χερσόνησο Καμτσάτκα της Σιβηρίας και χωρίζουν την Οχοτσκική Θάλασσα από τον Βόρειο Ειρηνικό. Αποτελείται από 56 ηφαιστειογενή νησιά, με αρκετές μικρότερες βραχονησίδες. Ανήκουν στην περιφέρεια Σαχαλίνης.

Όλα τα νησιά βρίσκονται στη δικαιοδοσία της Ρωσίας, όμως η Ιαπωνία διεκδικεί τα τέσσερα νοτιότερα, τα Ιτουρούπ, Κουνασίρ, Σικοτάν καθώς και τις νησίδες Χαμπομάι, τα οποία έχουν οδηγήσει στη διαμάχη των Κουρίλων. Τα τέσσερα αυτά νησιά προσαρτήθηκαν από τον στρατό της τότε Σοβιετικής Ένωσης στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα