Η γκάφα του Ερντογάν: Ανήρτησε στο Twitter λάθος πίνακα για τη μάχη της Τριπολιτσάς

από fimotro

Γκάφα ολκής για τον Πρόεδρο της Τουρκίας ο οποίος συνεχίζοντας τις προσπάθειες κλιμάκωσης της έντασης δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, μία φωτογραφία με έναν πίνακα ισχυριζόμενος ότι απεικόνιζε την άλωση της Τριπολιτσάς και κάνοντας λόγο για «σφαγή».

Μόνο που πίνακας αφορούσε άλλο γεγονός και συγκεκριμένα τη μάχη του Πετροβαραντίν η οποία διεξήχθη στις 5 Αυγούστου 1716 κατά τη διάρκεια του Αυστροτουρκικού πολέμου, όταν ο Οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το ελεγχόμενο από τους Αψβούργους φρούριο Πετροβαραντίν στα στρατιωτικά σύνορα της μοναρχίας των Αψβούργων. Πρόκειται για έργο του George Philipp Rugendas.

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας στο Rabdan Academy και πρώην Αντιπρόεδρος του ΚΕΔΙΣΑ Σπύρος Πλεκούδας και ουσιαστικά δείχνει το… άγχος του Ερντογάν και την αγωνιώδη προσπάθειά του να πλήξει την Ελλάδα απευθυνόμενος παράλληλα στο εσωτερικό του ακροατήριο.

Ετσι Ο Ερντογάν στην ανάρτησή του έγραφε ότι «δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι» αλλά τελικά ο πίνακας αφορούσε άλλη μάχη…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα