Η Gazprom μειώνει στο μισό τη ροή φυσικού αερίου του Nord Stream 1

από Philippos

Αναλυτικά όσα μεταδίδει το Reuters για τις ροές του αγωγού

Η Gazprom μειώνει τη ροή φυσικού αερίου του Nord Stream 1 από τις 27 Ιουλίου στο 20%. Σύμφωνα με την Gazprom σταματά μία ακόμη τουρμπίνα στον αγωγό για συντήρηση.

Όπως μεταδίδει το Reuters η Ε.Ε. κατηγορεί τη Ρωσία για ενεργειακό εκβιασμό, ενώ το Κρεμλίνο απαντά ότι οι ανάγκες συντήρησης προκύπτουν και από τις κυρώσεις της Δύσης.

Από αύριο, Τρίτη, όπως αναφέρει η FAZ, η ροή περιορίζεται σε 33 εκατ. κυβικά μέτρα την ημέρα ή 20% της δυνατότητας, λόγω της επισκευής που χρειάζεται μία από τις τουρμπίνες του αγωγού.

Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom είχε ξαναρχίσει τις ροές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 την περασμένη εβδομάδα μετά από ένα διάλειμμα συντήρησης 10 ημερών, αλλά μόνο στο 40% της χωρητικότητας του αγωγού, γεγονός που η Ρωσία απέδωσε σε καθυστερημένη επιστροφή μιας τουρμπίνας που είχε σταλεί στον Καναδά για συντήρηση.

Για το Βερολίνο, πρόκειται για μια «πολιτική» απόφαση και ένα «πρόσχημα» για να επηρεάσει τους Δυτικούς στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την Ουκρανία. Έπειτα από έντονες διπλωματικές προσπάθειες, η γερμανική κυβέρνηση κατέφερε εξάλλου να εξασφαλίσει από την Οτάβα ότι θα επιτρέψει την εξαγωγή της εν λόγω τουρμπίνας προς τη Ρωσία.

Gazprom: Σταματά ακόμη μία τουρμπίνα του Nord Stream 1 για συντήρηση

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σταματά μία ακόμη τουρμπίνα στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 για συντήρηση, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση των ροών φυσικού αερίου.

Η Gazprom είπε ότι, λόγω της διακοπής της τουρμπίνας, η ημερήσια παραγωγική ικανότητα στον ρωσικό σταθμό συμπίεσης Portovaya θα μειωθεί στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου την ημέρα, από τις 04:00 (GMT) στις 27 Ιουλίου, από την πλήρη χωρητικότητά της άνω των 160 mcm ανά ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα