Η “Φρειδερίκη” του ΕΟΠΥΥ θέλει να εδραιώσει την εξουσία της

Ποιος αποφάσισε τον αποκεφαλισμό ιστορικού στελέχους του οργανισμού από τη θέση του προϊστάμενου γενικού διευθυντή των οικονομικών

Σε  πορεία  διάλυσης  έχει βάλει  τον εδώ και καιρό τον  ΕΟΠΥΥ η διοικήτρια του οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη. Στόχος της, όπως λέγεται από  κάθε πλευρά, ο πλήρης  έλεγχος  του ΕΟΠΥΥ. Ο  αποκεφαλισμός του ιστορικού στελεχους του οργανισμού Κωστας Μπαρούς από τη θέση του προϊστάμενου γενικού διευθυντή των οικονομικών, αποφαση που ξεσήκωσε θύελλα εναντίον της, δεν ήταν η πρώτη  που πήρε  προς αυτην την κατεύθυνση.

Η απόφαση  αυτή είναι σε  συνέχεια  με  εκείνη  που έχει  να  κάνει με την απομάκρυνση  από την θέση του προϊστάμενου του στρατηγικού σχεδιασμού του ιατρού Φάνη Ρηαγάτου. Ενος  στελεχους με τεράστια εμπειρία  “κλειδί” για  την τακτική πληρωμή  των  παροχών που  σιγά σιγά μπαίνει  σε κίνδυνο.  Στη  θέση  του έβαλε όχι γιατρό όπως είθισται αλλά έναν τεχνολόγο!

Η  αλλαγή που  έκανε δημιούργησε  τεράστια προβλήματα  στην διαδικασία ελέγχου των παρόχων. Δεν έχει σταματήσει όμως  εδώ! Για να  εδραιώσει την εξουσία της, έστειλε υπαλλήλους στο πειθαρχικό τα  έβαλε με τους γιατρούς, παροχους όπως  μικροβιολογικά κέντρα, προκαλώντας προβλήματα στις σχέσεις  της κυβερνησης.  Δεν  πτοήθηκε όμως από τα  προβλήματα  αυτά.  Αντίθετα καμαρώνει για το αυταρχικό της έργο  κάνοντας αναφορά στις  μεγάλες της γνωριμίες.

Το  παρατσούκλι της  στον οργανισμό είναι η “Φρειδερίκη” του ΕΟΠΥΥ. Τον τίτλο αυτόν τον κέρδισε  την στιγμή μάλιστα που ελέγχεται από τον Οικονομικό  εισαγγελέα για  τις  δυο θέσεις που  κατέχει.  Μια  στον ΕΟΠΥΥ  και μια στο Χρηματιστήριο. Όλα  αυτά  σε συνδυασμό με  διακοπές στο Κόστα Ναβαρινο, ταξίδι  στο Παρίσι δεξιώσεις στο σπίτι της για  τη γιορτή της με κέτερινγκ.  Η  πολιτική  ελέγχου του ΕΟΠΥΥ από  την  συγχρονη Φρειδερίκη έχει φθάσει σε επικίνδυνα μονοπάτια την λειτουργία του οργανισμού. Όσοι γνωρίζουν καλά  τα του οργανισμού τονίζουν ότι είναι κοντά ο εκτροχιασμός του. Δηλαδή να οδηγηθεί, εξαιτίας της πρακτικής της διοικήτριας, σε καθυστέρηση  στις πληρωμές που εδώ καθ χρόνια έχουν ομαλοποιηθεί.

Κυβερνητικά στελέχη μιλώντας για το πρόβλημα τονίζουν πως  δεν χρειάζεται τώρα να ανοίξει ένα νέο μέτωπο, μετά από εκείνο που άνοιξε με τον ΟΣΕ. Για να αποφευχθεί ένα νέο μέτωπο, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες. Η στάση όμως της Θ. Καρποδίνη πυροδοτεί νέο γύρο συγκρούσεων εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου.

Related posts

Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 181 σημεία

Καρδιολογικός έλεγχος σε προνομιακή τιμή από το Metropolitan General

Κορoνοϊός: Έφτασε στην Ελλάδα η επικίνδυνη παραλλαγή “Pirola”

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα