Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Την απόσυρση της τροπολογίας για το Ελληνικό ζήτησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά καταγγέλλοντας πως με αυτή αλλάζουν οι όροι που έχουν συμφωνηθεί με τον επενδυτή.

“Όχι στην τροπολογία για το Ελληνικό, αλλάζουν οι όροι του νόμου και της σύμβασης”, υπογράμμισε στο τέλος της ομιλίας της για το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σε λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως είπε “υπάρχει μείζον ζήτημα”. Η ίδια διευκρίνισε πως “θέλουμε τις μεγάλες επενδύσεις , αλλά δεν μπορεί να συμφωνούμε όταν οι όροι αλλάζουν κατόπιν εορτής. Δίνουμε αρνητικό σήμα διεθνώς, σήμα που θα το βρούμε μπροστά μας όταν γίνουν διαγωνισμοί για νέες επενδύσεις. Το έργο να προχωρήσει με βάση τους όρους που έχουν συμφωνηθεί”.

Όπως επισημαίνει το capital.gr, νωρίτερα πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε η τροπολογία δεν αλλάζει ούτε το νόμο, ούτε την σύμβαση, αλλά είναι αναγκαία για να μην υπάρξει άλλη ερμηνεία της ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που θα εκδοθεί για το έργο.

Σε ό,τι αφορά την γενικότερη τοποθέτησή της η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να “ανοίξει τα χαρτιά του” για την διαπραγμάτευση που θα κάνει με τους εταίρους για τη μείωση των πλεονασμάτων. “Χωρίς διαπραγμάτευση για το πλεόνασμα δεν είναι δυνατή η εφαρμογή ενός νέους μείγματος οικονομικής πολιτικής και η απελευθέρωση αναγκαίων πόρων που θα εξασφαλίσουν την έξοδο από την κρίση. Εμείς θα συμβάλουμε στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές. Αλλά με ποιους όρους και προϋποθέσεις; Με ποιες δεσμεύσεις μπορεί να πετύχετε το στόχο για αλλαγή στα πλεονάσματα; Σας απευθύνω την πρόκληση να ανοίξετε τα χαρτιά σας και να κάνετε διάλογο με όλες τις πολίτικες δυνάμεις όχι συζητήσεις πίσω από την πλάτη του λαού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα