Η εξομολόγηση της μητέρας της Γαρυφαλλιάς στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

από fimotro

Η Αλέκα Ψαράκου, η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, σε μια συζήτηση με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για την ψυχική δύναμη που την κάνει να αγωνίζεται ώστε να μην υπάρξουν άλλες γυναικοκτονίες.

Εξηγεί γιατί βιώνει το πένθος για το παιδί της με γαλήνη και απευθύνει κάποια ερωτήματα στην άλλη πλευρά – την οικογένεια των θυτών.

Οι δύο γυναίκες εξομολογούνται επίσης τις στιγμές που τις ένωσαν με βαθιά αγάπη και εκτίμηση και μεταφέρουν ένα κοινό μήνυμα προς τα κορίτσια που φοβούνται αλλά κυρίως προς τα αγόρια, που θα πρέπει να κοιτάξουν καλά μέσα τους και να ξεριζώσουν τη βία.

«Δεν μπορούσα να πω στη Γαρυφαλλιά να μην πάει στη Φολέγανδρο. Ήξερα πού θα είναι και με ποιον. Συζητούσαμε για τη σχέση της, μου είχε πει κάποια πράγματα. Δεν γινόταν να φανταστώ ότι θα γινόταν αυτό το πράγμα…», λέει η Αλέκα Ψαράκου και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν θα ήθελε «να μου πει κάτι η οικογένεια του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς. Με πήρε η αδερφή του να μου πει ότι φοβάται για τη ζωή της. Τι να κάνω εγώ;».

«Η Γαρυφαλλιά είχε ένα αγγελικό πρόσωπο και καλή γνώμη για όλα. Μπορεί να νόμιζε ότι μπορούσε να τον αλλάξει», όπως τονίζει.

Οι δυο γυναίκες τους συζητούν για τον “Γολγοθά” που ανεβαίνει η καθεμία, για τις γυναικοκτονίες, για τη δύναμη ψυχής π

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα