Η Εξεταστική διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Εισηγήσεις για οριστική αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ως τώρα δεν έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ ότι δεν περιμένει να βγει τίποτε ουσιαστικό από την Εξεταστική Επιτροπή, εκλήφθηκε από όσους του εισηγούνται οριστική αποχώρηση ως έγκριση και χθες, σε συνομιλίες τους με δημοσιογράφους, προανήγγειλαν σχεδόν ως δεδομένη την κίνηση.

Από την άλλη πλευρά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αντιλήφθηκαν τις σχετικές διαρροές, έλεγαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ούτε είναι κοντά, ούτε πρόκειται να αποφασίσει οριστική αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Εξεταστική Επιτροπή, διότι αυτή θα είναι μία κίνηση εντυπωσιασμού που θα γυρίσει μπούμερανγκ στην Κουμουνδούρου.

Βασικό επιχείρημα όσων προτείνουν αποχώρηση από την Εξεταστική είναι ότι μία τέτοια κίνηση θα ανέβαζε το θερμόμετρο και θα φόρτωνε την πλειοψηφία με την κατηγορία της συγκάλυψης.

Βασικό επιχείρημα όσων διαφωνούν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιδείξει θεσμική συνέπεια και αν αποφασίσει να ρίξει μπουρλότο στην Εξεταστική, τότε απλώς η Επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να αναλαμβάνει τη μπακέτα εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, φέρουν επικεφαλής των στελεχών που προτείνουν οριστική αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Εξεταστική Επιτροπή τον κ. Τζανακόπουλο που μετέχει στις εργασίες της και επικεφαλής των στελεχών που προτείνουν παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική, τον Γιάννη Ραγκούση.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια που έκαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μάθουν ποια θα ήταν η στάση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση για «συγκάλυψη» και αποχωρούσε οριστικά, η στάση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν μία τέτοια κίνηση.

Για Σακελλαροπούλου

Με μεγάλη επιφύλαξη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βλέπουν στην Κουμουνδούρου και τη σημερινή συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία μάλιστα γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. αναγνωρίζει την επιρροή και τον ισχυρό της λόγο και δεν ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται συστηματικά εναντίον της, προσπαθώντας να την παρουσιάσει ως μεροληπτική, ώστε να την καταστήσει αναξιόπιστη και ανενεργή.

Δεύτερον, διότι η συνάντηση αυτή δίνει θεσμικούς και πολιτικούς πόντους στον Νίκο Ανδρουλάκη. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μικρό χρονικό διάστημα, ο κ. Τσίπρας δέχθηκε εισήγηση από στενούς του συνεργάτες να «σπάσει» το άτυπο εμπάργκο των τελευταίων μηνών και να ζητήσει συνάντηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά ο κ. Τσίπρας είχε απορρίψει τη σχετική εισήγηση.

Εμπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε στον «Ελεύθερο Τύπο» την άποψη πως αν δεν ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να αναλάβει την ευθύνη της οριστικής αποχώρησης από την Εξεταστική Επιτροπή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει την προσπάθεια απαξίωσής της και επιθέσεων κατά της κυβέρνησης για προσπάθεια συγκάλυψης κ.λπ., όπως και κινήσεις χαμηλού ρίσκου σαν τα έκτακτα αιτήματα παράλληλων συνεδριάσεων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πολλώ δε μάλλον όταν σε αυτά τα αιτήματα συμφωνούν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα