Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για τον τουρισμό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Διεθνείς πρωτοβουλίες για την προσέλκυση επισκεπτών

Την δεύτερη τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες επτά χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού είχε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δεύτερη αυτή συζήτηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και τους πρωθυπουργούς της Δανίας, Mette Frederiksen, της Νορβηγίας, Erna Solberg, της Τσεχίας Andrej Babiš, του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong και της Αυστραλίας Scott Morrison επικεντρώθηκε στην επανεκκίνηση των οικονομιών των χωρών.

Οι ηγέτες ανέπτυξαν τις απόψεις τους για τα σχέδια και τις στρατηγικές τους για το άνοιγμα δραστηριοτήτων που σταδιακά θέτουν σε εφαρμογή οι χώρες τους. Οι οκτώ ηγέτες συζήτησαν ακόμη στρατηγικές για την αντιμετώπιση ενός πιθανού δεύτερου κύματος του κορονοϊού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τομέα του τουρισμού, καθώς αρκετές από τις χώρες ανοίγουν ήδη ή εξετάζουν το άνοιγμα συνόρων με γείτονές τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της ομάδας, οι οποίες καταγράφουν πολύ χαμηλά κρούσματα, στον τομέα του τουρισμού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός πρότεινε μία πιο συστηματική συζήτηση μεταξύ τους, που θα αφορά και συγκεκριμένα πρωτόκολλα.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν «ασφαλείς διάδρομοι» που θα επιτρέψουν τη μεταφορά ανθρώπων μεταξύ συγκεκριμένων χωρών, με βάση κανόνες.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς το πρώτο κύμα της πανδημίας αφενός της δίνει την ευκαιρία να συνομιλεί με τις ηγεσίες ισχυρών κρατών, αφετέρου να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να ενισχύσει -όσο είναι δυνατόν μέσα σε συνθήκες πανδημίας- το τουριστικό προϊόν της και να μην χαθεί η χρονιά.

Εξάλλου μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει πακέτο στήριξης για τον τουριστικό κλάδο. Ανεξαρτήτως από την πολιτική που θα χαραχθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τις διακρατικές συμφωνίες που θα συναφθούν, η κυβέρνηση σχεδιάζει και μέτρα για να πάρουν μπροστά και οι μηχανές του εσωτερικού τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα