Η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν. Χαρδαλιά με τον Βούλγαρο ομόλογό του

από fimotro

Η ενίσχυση και αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο κρατών και η από κοινού διαχείριση των προκλήσεων και απειλών που αντιμετωπίζει σύσσωμη η Ευρώπη και η Ανατολική Μεσόγειος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε, σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουνίου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς με τον Βούλγαρο ομόλογό του Γιορντάν Μποζίλοφ στη Σόφια.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Ν. Χαρδαλιά στη Βουλγαρία.

Κατά τη συνάντηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά ισχυρές και φιλικές σχέσεις των δυο χωρών, πυλώνας της κοινής στρατηγικής και στενής συνεργασίας τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, για ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επισκέφθηκε την έδρα της Military Academy «GS Rakovski» όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της, υποστράτηγος Τοντόρ Ντότσεφ.

Ο Ν. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την οργάνωση, τα προγράμματα στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, ενώ είχε σύντομη περιήγηση στις εγκαταστάσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα