Η Ελλάδα εξαρτάται 40% από το φυσικό αέριο της Ρωσίας

από fimotro

Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, για τις απειλές για τη χρήση πυρηνικών που εξαπέλυσε ο Πούτιν αλλά για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο ίδιος τόνισε για την Ουκρανία στα Παραπολιτικά 90,1 ότι «Η χώρα δεν πρέπει να κρατήσει πολιτικές ίσων αποστάσεων», πρόσθεσε ότι πρέπει να «Να πρυτανεύσει η διπλωματία». Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν φαίνεται η Ρωσία να κάνει περίπατο στην Ουκρανία.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εμφανίστηκε προβληματισμένος για τις απειλές της Ρωσίας περί χρήσης πυρηνικών λέγοντας ότι «ποτέ δεν είχε ακουστεί η απειλή αυτή τόσο δυνατά όπως χθες». Σημείωσε επίσης πως κάτι τέτοιο τρομάζει και δείχνει το βάθος του αδιεξόδου. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι σε επίπεδο ευρωπαϊκής ενότητας και άμυνας ζούμε ιστορικές στιγμές.

Φυσικό αέριο και πρεσβεία

Στη συνέχεια ανέφερε πως η Ελλάδα εξαρτάται κατά 40% στο φυσικό αέριο από τη Ρωσία και η Γερμανία πάνω από 80%. Με αφορμή τη στάση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, είπε πως έχει αποδοθεί σε έναν μηχανισμό επηρεασμού της κοινής γνώμης. Τόνισε μάλιστα πως η Ελλάδα έχει αντιδράσει στις αναρτήσεις με διαβήματα προς την ρωσική πρεσβεία.

Τουρκική προκλητικότητα

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε επίσης πως η Ελλάδα δεν πρέπει να κρατήσει πολιτικές ίσων αποστάσεων καθώς η χώρα μας βιώνει την απειλή του αναθεωρητισμού στο Αιγαίο από την τουρκική προκλητικότητα. Σημείωσε, δε, πως «θα πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στην Ουκρανία» και ζήτησε να είναι ενιαίες οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας από όλες τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα