Η Ελλάδα μπορεί να κάνει την υπέρβαση

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η Ελλάδα έχει πλέον τα «όπλα» ως χώρα για να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη επιτυχία, από ότι αναμένουν φίλοι και εχθροί, τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Γράφει ο Γιάννης Τασσιόπουλος

xrimaonline.gr

Τα «όπλα» που μας δίνουν υπεροχή έναντι άλλων χωρών, που μέχρι πρότινος φάνταζαν ανίκητες, αλλά και σημαντικά πλεονεκτήματα στη μάχη που θα δώσουμε στο επόμενο κρίσιμο διάστημα για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι τα εξής:

Η αυτοπεποίθηση: Αποκτήσαμε ως λαός χαμένη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας μετά την πρώτη μεγάλη νίκη που πετύχαμε σε ένα πολύ δύσκολο και παγκόσμιο πόλεμο με αντίπαλο τον κορονοϊό. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κατάλαβε καλά ότι μπορούμε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Δεν είμαστε μίζεροι, αρπακολατζήδες και φουκιαριάρηδες, όπως πίστευαν ορισμένοι ότι είναι οι Έλληνες στα χρόνια του μνημονίου. Η αντίληψη που κυριαρχεί πλέον είναι ότι μπορούμε στα δύσκολα. Η αυτοπεποίθηση που έχουμε σήμερα ως λαός μετά τη δοκιμασία των τελευταίων δύο μηνών, μας γεμίζει δύναμη που δεν είχαμε για πολλά χρόνια, για να τα βάλουμε με όλους και όλα.

Η κυβέρνηση: Η ύπαρξη μιας ηγεσίας που εμπνέει, δίνει το μήνυμα μέσα από τις ενέργειες της ότι έχει σχέδιο και στόχους. Ιδιαίτερα ο τρόπος με την οποία πολιτεύεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δημιουργεί, όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ένα «κύμα» εμπιστοσύνης που του δίνει την δυνατότητα να περάσει πολύ πιο εύκολα από τους προκατόχους του μέτρα και πολιτικές.

Η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως το άτακτο, ζημιάρικο και κακομαθημένο παιδί που όλοι το μάλωναν, το είχαν στη γωνία δεν του έδιναν σημασία. Μέσα σε λίγους μήνες η αντιμετώπιση άλλαξε. Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται τώρα ως ένας σοβαρός ενήλικας, που ξέρει τι λέει και τι κάνει. Η αντιμετώπιση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε κέντρα αποφάσεων, μας έχει κάνει ισότιμους συνομιλητές ισχυρών.

Το κλίμα και τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Έχουν τη δυνατότητα λαός και ηγεσία να κάνουν το θαύμα, να πετύχουμε όλα όσα μέχρι χθες και εμείς πιστεύαμε ως ακατόρθωτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα