Η ΕΛΑΣ παρακολουθεί στελέχη της Χρυσής Αυγής

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεως και κάποιοι να διαφύγουν στο εξωτερικό

Ολόκληρο σχέδιο για να μη διαφύγουν στο εξωτερικό της στελέχη και μέλη της Χ.Α. που καταδικάστηκαν σήμερα με την ιστορική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έχει επεξεργαστεί η ΕΛΑΣ η οποία από νωρίς το πρωί παρακολουθεί τα σπίτια και τις κινήσεις των κατηγορουμένων ώστε να προλάβει εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονη κινητικότητα στην Αστυνομία αλλά και την ΕΥΠ, εφόσον εκδοθούν οι αποφάσεις με τις ποινές και εκδοθούν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης, να μπορέσουν να εκτελεστούν.

Το πρωί πάντως, δεν εμφανίστηκαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σήμερα στο δικαστήριο και οι Αρχές θέλουν να είναι σίγουρες ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα και δεν θα προσπαθήσει κάποιος να διαφύγει. Εξού και έχουν φροντίσει τις τελευταίες ώρες να γνωρίζουν τις κινήσεις τους.

Ολο αυτό συμβαίνει γιατί η διαδικασία είναι ακόμη εν εξελίξει, οι ποινές δεν έχουν ακόμα εκδοθεί και κανείς δε γνωρίζει εάν θα δοθούν ή όχι αναστολές στην εκτέλεση των ποινών ή εάν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Γι αυτό και η ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει ένα ολόκληρο σχέδιο για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων.

Υπενθυμίζεται ότι επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα σε αυτούς ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση εκτός από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο πυρηνάρχες, Πατέλης και Πανταζής.

Ενοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 βουλευτές (Αντώνιος Γρέγος, Ελενη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα