Η ΕΛΑΣ φοβάται επιθέσεις σε Αμερικανούς στόχους

από fimotro

Εκτέλεση Σουλεϊμανί: Μέτρα από τις ελληνικές Αρχές στην Αθήνα

Σε πλήρη επαγρύπνηση τέθηκαν οι ελληνικές Αρχές με σκοπό να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη επίθεση από πλευράς Τεχεράνης που στόχο θα έχει να προκαλέσει πλήγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως μια επίθεση με στόχο κάποιο αμερικανικό «υποκαταστημα» στην Αθήνα.

Μετά την χθεσινή εκτέλεση του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί με διαταγή του Αμερικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, τα αντίποινα από πλευράς Τεχεράνης είναι δεδομένα, όπως άλλωστε έχουν εξαγγείλει επανειλλημένως και οι ίδιοι.

Παρά το γεγονός πως η Ελλάδα δεν θεωρείται πρώτος στόχος στο «καρνέ» της ιρανικής ηγεσίας κανείς δεν αποκλείει την πιθανότητα επίθεσης οπαδών οι οποίοι θέλοντας να πλήξουν τις ΗΠΑ, να σχεδιάσουν επίθεση σε κάποιο κτήριο που φέρει την αμερικανική  επιγραφή, όπως η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Για αυτό τον λόγο οι ελληνικές αρχές είναι σε πλήρη επαγρύπνηση και μάλιστα πραγματοποιήθηκαν πολύωρες συσκέψεις στην ΕΛ.ΑΣ και αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα.

Αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, στελέχη της Ε.Υ.Π και σύνδεσμοι της Αστυνομίας με διαβαθμισμένες αναφορές εκτιμούν τους πιθανούς κινδύνους και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει κανενός είδους εμπλοκή.

Έτσι, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να ενισχυθεί η φύλαξη της αμερικάνικης πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας με επιπλέον δυνάμεις ενώ παράλληλα γίνεται χαρτογράφηση κτηρίων και επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων που ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχους ομάδων που θέλουν να εκδικηθούν για τον θάνατο του Κασέμ Σουλειμανί.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναλυτών της ΕΛ.ΑΣ και των συναρμόδιων υπηρεσιών δεν θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό όμως παράλληλα δεν μπορούν και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο χτυπήματος – βασικά σε αμερικανικό και σε δεύτερο χρόνο σε ισραηλινό στόχο που βρίσκεται στην Αθήνα. Όχι βέβαια για να πλήξουν τη χώρα μας αλλά για να πραγματοποιήσουν μια ενέργεια που θα έχει χαρακτήρα αντιποίνων, με την Ελλάδα ουσιαστικά να αποτελεί παράπλευρη απώλεια.

Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και αποφασίστηκε μια σειρά μέτρων, αλλά και συνεχής παρακολούθηση και καταγραφή των εξελίξεων και των δεδομένων που μέρα με τη μέρα δημιουργούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα