Η ΕΚΤ ανοίγει την κάνουλα της πληρωμής μερισμάτων από τις τράπεζες

από fimotro

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε νέες συστάσεις με βάση τις οποίες οι μεγαλύτερες τράπεζες της ηπείρου θα μπορέσουν να αρχίσουν να πληρώνουν ξανά μερίσματα εντός αυστηρών ορίων, βάζοντας τέλος σε μια απαγόρευση που κρατά ήδη εννέα μήνες.

Τρεις πηγές που μίλησαν στους Financial Times δηλώνουν ότι η ΕΚΤ ετοιμάζεται να προτείνει πιο αυστηρά όρια στις πληρωμές μερισμάτων από αυτά που επέβαλε η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), η οποία ήρε τη σχετική απαγόρευση την περασμένη εβδομάδα.

Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι τράπεζες μπορούν να αρχίσουν ξανά τις πληρωμές μερισμάτων μόνο εφόσον έχουν αρκετά κεφάλαια για να απορροφήσουν τις προβλεπόμενες απώλειες από το αντίκτυπο της πανδημίας. Αναμένεται να θέσει ένα όριο στις διανομές προς τους μετόχους κάτω από αυτό της BoE η οποία περιόρισε τις διανομές χρήματος στο 25% των κερδών μιας τράπεζας τα προηγούμενα δυο χρόνια ή στο 0,2% του σταθμισμένου με ρίσκο ενεργητικού (όποιο από τα δυο νούμερα είναι υψηλότερο).

Η ΕΚΤ πιθανότατα να επιτρέψει τις πληρωμές μερισμάτων έως 10-20% των κερδών, υποστήριξε μια πηγή, ενώ η κεντρική τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα