Οι “εκδρομείς του κορονοϊού” φέρνουν απαγόρευση κυκλοφορίας

από fimotro

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις που γίνονται σε όλους τους τόνους προκειμένου οι πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους για να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου, η εικόνα στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα αλλά και τα λιμάνια θα οδηγήσει πιθανότατα την κυβέρνηση να πάρει αργά ή γρήγορα νέα περιοριστικά μέτρα. Ορισμένοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και επιλέγουν να επισκεφτούν τα χωριά τους δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

Το σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντέξει μεγάλο αριθμό ασθενώς με εκείνο που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως επίσης η μετακίνηση μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό όπως συνέβη στην Κάρπαθο που είχαμε το πρώτο κρούσμα από άτομο από την Αθήνα που επισκέφθηκε τον νησί. “Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές υποβαθμίζουν όλη μας την προσπάθεια, αυξάνουν τον κίνδυνο για επέκταση της νόσου σε περιοχές που δεν υπάρχει μετάδοση, στις τοπικές κοινωνίες, στους συνανθρώπους μας που δεν μπορεί να δουλέψει τόσο καλά το ανοσοποιητικό τους σύστημα” δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα