Η έδρα αποδομεί την εισαγγελική πρόταση

από fimotro

Η πρόεδρος ακυρώνει την αξιοπιστία της αγόρευσης και της πρότασης που κατέθεσε χθες η Αδ. Οικονόμου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα το πρωί η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου αμφισβήτησε την αξιοπιστία της εισαγγελέως και ζήτησε συμπληρωματική τοποθέτηση ως προς το κρίσιμο ζήτημα των αναστολών, καθώς εκτιμά ότι η Αδαμαντία Οικονόμου απέκρυψε ή αγνόησε στοιχεία, όπως για παράδειγμα ότι ο Ιωάννης Λαγός είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.
H Μαρία Λεπενιώτη τόνισε ότι το δικαστήριο κρίνει πως πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση και ζήτησε από την Οικονόμου να προσκομίσει τυχόν βούλευμα για παραβίαση διαμονής εκ μέρους του Ιωάννη Λαγού και να το διαβιβάσει στο δικαστήριο.
Ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού επικαλέστηκε άλλο βούλευμα, μεταγενέστερο, το οποίο αναφέρει ότι ο εντολέας του δεν έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους.
«Η κυρία εισαγγελέας στην πρότασή της αναφέρθηκε στα λευκά ποινικά μητρώα των κατηγορουμένων αλλά παρέλειψε να αναφερθεί στα ποινικά μητρώα Λιακόπουλου, Στεργιόπουλου, Στράτου, Σιατούνη, Στράτο, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε καθείρξεις, όπως και οι Τσορβάς, Παπαβασιλείου, Καστρινός, Πανταζής και άλλοι.
Επομένως ως προς αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί η πρότασή της», τόνισε η πρόεδρος.
«Η κυρία Οικονόμου ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι δεν παραβίασαν περιοριστικό όρο.
Ωστόσο, από τα έγγραφα που προσκόμισε χθες ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκύπτει ότι έχει παραβιάσει περιοριστικούς όρους ο Γιάννης Λαγός.
Το δικαστήριο ζητάει να αναζητηθεί, επιμελεία εισαγγελίας, τυχόν βούλεμα που αναφέρεται σε παράβαση περιορισμού διαμονής από τον κατηγορούμενο Λαγό».
Η πρόεδρος ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεδρίασης για αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Η απάντηση της εισαγγελέως

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου επέμεινε να δοθεί αναστολή σε όλους διότι, όπως είπε, ακόμα και αυτοί που έχουν πολυετείς καθείρξεις, έχουν αποφυλακιστεί και δεν έχουν παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο.
«Εγώ αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
Όπως οι Λιακόπουλος, Στεργιόπουλος, δεν τους συμπεριέλαβα, έχουν εκτίσει τις ποινές τους, έχουν τηρήσει τους όρους που έχουν οριστεί», ανέφερε.
Η πρόεδρος ζήτησε να να γραφτεί στα πρακτικά ότι η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της αναστολής για όλους ανεξαιρέτως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα