Η Ε.Ε. ψάχνει τώρα συμφωνία με την Moderna

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η τιμή που είναι υπό διαπραγμάτευση δεν υπερβαίνει τα 25 δολάρια τη δόση

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με τη Moderna για την παροχή εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού για μια τιμή κάτω των 25 δολάρια τη δόση, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε συνομιλίες με τη Moderna από τον Ιούλιο, σύμφωνα με έγγραφο που έχει δει το Reuters.

Oι δύο πλευρές μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, σημείωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται κυρίως στη νομική φρασεολογία του συμβολαίου, αλλά δεν υπάρχουν μεγάλα εμπόδια σε ζητήματα όπως η τιμή. Η τιμή που είναι υπό διαπραγμάτευση δεν υπερβαίνει τα 25 δολάρια τη δόση, σημείωσε ο αξιωματούχος. Η Moderna αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Αναπάντεχα υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας

Έχοντας μεσολαβήσει μόλις μια εβδομάδα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εμβολίου BNT162b1 των Pfizer/BioNTech, το οποίο βάσει των ανακοινωθέντων αποτελεσμάτων επί 94 επιβεβαιωμένων λοιμώξεων COVID-19 έχει αποτελεσματικότητα 94%, η Moderna σήμερα κάνει την διαφορά ανακοινώνοντας το εξωπραγματικό ποσοστό 94,5%.

Η κλινική δοκιμή Φάσης 3 του mRNA-1273 γίνεται με τη συμμετοχή 33.000 εθελοντών και η χορήγηση και των δύο δόσεων του είχε ολοκληρωθεί σε 26.000 άτομα στις 20 Οκτωβρίου. Τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αφορούν σε δεδομένα από 30.000 εθελοντές όπου οι μισοί εξ αυτών έλαβαν τις δύο δόσεις του εμβολίου και οι υπόλοιποι εικονικό εμβολιασμό (placebο). Από την αξιολόγηση των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι, 90 άτομα από την ομάδα ελέγχου εκδήλωσαν COVID-19 και 11 εξ αυτών σε σοβαρή μορφή. Από την ομάδα που εμβολιάστηκε μόνο πέντε εθελοντές εκδήλωσαν τη λοίμωξη και κανείς δεν νόσησε σοβαρά.

Σύμφωνα με την Moderna το mRNA-1273 έγινε καλά ανεκτό από τους εθελοντές χωρίς σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Ένα μικρό ποσοστό ατόμων εμφάνισε ωστόσο μυϊκά άλγη και πονοκεφάλους.

Η Moderna σκοπεύει να αιτηθεί για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Use Authorization – EUA) στον Αμερικάνικο Οργανισμό Τρόφιμων και Φαρμάκων (FDA) τις επόμενες εβδομάδες και αναμένει ότι η Άδεια θα βασιστεί στην τελική ανάλυση 151 επιβεβαιωμένων νοσούντων με COVID-19 και ενδιάμεση επαναξιολόγηση άνω των δυο μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα