Η δυσαρέσκεια του Μαξίμου για την ΕΧΑΕ θα οδηγήσει σε παραιτήσεις

από fimotro

Ενόψει εκλογών ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα ρισκάρει έχοντας στο απυρόβλητο κυβερνητικά στελέχη που έχουν δημιουργήσει προβλήματα…

Μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου όχι μόνο για τον CEO της ΕΧΑΕ Γιάννο Κοντόπουλο, αλλά και για όλο το ΔΣ της ΕΧΑΕ, με πρόεδρο τον Γιώργο Χατζηνικολάου πρόεδρο και της Τράπεζας Πειραιώς. Τους εγκαλούν ότι ένα χρόνο τώρα που έχει οριστεί ο νέος CEO δεν έχουν κάνει τίποτα.

Ο τζίρος συρρικνώθηκε. Εταιρείες φεύγουν από το χρηματιστήριο. Άλλες εισηγμένες ετοιμάζονται να αποχωρήσουν. Εταιρείες Ελληνικές η ξένες δεν έρχονται στο χρηματιστήριο και τα κόστη αυξάνουν συνεχώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή του CEO καθορίστηκε χωρίς στόχους σοβαρούς στα 300.000€ ετησίως (23.000€ μηνιαίως ) ενώ για πρώτη φορά του δόθηκε πριμ υπογραφής 150.000€ που είναι πρωτοφανές στα Ελληνικά χρονικά.

Ο πρόεδρος μη εκτελεστικός επειδή απλώς προεδρεύει αύξησε αμοιβές του στα 70.000€ ετησίως, από 40.000€ ετησίως.

Τα μέλη του Δ.Σ. αύξησαν τις αμοιβές τους στα 40.000€ ετησίως από 20.000€.

Η αγορά ξέρει ότι ο Γ. Κοντόπουλος ήταν συνεργάτης στην ομάδα Πατέλη στη Merrill lynch αλλά σε άσχετο με μετοχές θέμα και συγκεκριμένα σε αγοραπωλησίες ξένου συναλλάγματος και αναλύσεις νομισμάτων.

Για να βοηθήσουν το δίδυμο Πατέλη – Κοντόπουλου ετοιμάζονται να μειώσουν τον φόρο συναλλαγών και να δώσουν φορολογικές διευκολύνσεις, αλλά η κυβέρνηση πλέον έχει πολλές επιφυλάξεις για τον ρόλο τους στην αγορά.

Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια γιατί θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις με παραιτήσεις και όχι μόνο. Έρχονται εκλογές και ο Κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ρισκάρει αφήνοντας στο απυρόβλητο κυβερνητικά στελέχη που έχουν δημιουργήσει προβλήματα και σκάνδαλα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα