Η διατροφή που μειώνει το λίπος στην κοιλιά

από fimotro

Θέλετε να ακολουθήσετε μια δίαιτα για να κάψετε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, που ομολογουμένως αποτελεί μια από τις πιο προβληματικές περιοχές για τις γυναίκες;

Σίγουρα η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και η προσθήκη νέων, στοχευμένων ασκήσεων στην καθημερινή ρουτίνα γυμναστικής ενισχύουν την απώλεια βάρους στην κοιλιά και τη συνολική υγεία, ωστόσο η ισορροπημένη διατροφή είναι το «κλειδί».

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν, όπως αποδεικνύουν έρευνες, διατροφικές επιλογές που φαίνεται να ενισχύουν την απώλεια βάρους και τη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Η πρωτεΐνη είναι το πιο σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό για την απώλεια βάρους, αφού έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την όρεξη κατά 60%, ενισχύει τον μεταβολισμό κατά 80-100 θερμίδες την ημέρα και βοηθά στην κατανάλωση μέχρι και 441 λιγότερων θερμίδων την ημέρα.

Ετσι, εάν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, τότε η επαρκής κατανάλωση πρωτεΐνης είναι ίσως η πιο αποτελεσματική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή σας.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism, η ποσότητα και η ποιότητα της πρωτεΐνης που καταναλώνεται σχετίζεται αντιστρόφως με το λίπος στην κοιλιά. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε τροφές με περισσότερη και υψηλότερη ποιότητα σε πρωτεΐνη έχουν σημαντικά λιγότερο λίπος στην κοιλιά.

Για να αυξήσετε λοιπόν την πρωτεΐνη στη διατροφή σας, επιλέξτε έξυπνα τις τροφές που βάζετε στο πιάτο σας.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Αυγά: Μια ποιοτική πηγή πρωτεΐνης, τα αυγά είναι μια γρήγορη, εύκολη και υγιεινή επιλογή που μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του λίπους της κοιλιάς. Ένα αυγό περιέχει περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ μη διστάσετε να φάτε και τον κρόκο, καθώς περιέχει τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά.
Κεφίρ: Το κεφίρ είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και αμινοξέων, που βοηθούν στην ανάπτυξη και στην επιδιόρθωση των μυών. Ένα ποτήρι κεφίρ περιέχει περίπου 10g πρωτεΐνης για αυτό και πολλοί αθλητές πίνουν κεφίρ μετά την προπόνησή τους.
Όσπρια: Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, τα φασόλια και οι φακές είναι μοναδικές πηγές ενέργειας. Υπάρχει μάλιστα έρευνα που υποστηρίζει ότι τα άτομα που τρώνε συχνά ρεβίθια είναι 53% λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκα. Μια μερίδα 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια έχει περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης και 6 γραμμάρια φυτικών ινών.
Ξηροί καρποί: Ολοι οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, όμως τα αμύγδαλα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές, καθώς εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, τα αμύγδαλα είναι επίσης αντιοξειδωτικά. Μια μερίδα περίπου 10 αμύγδαλα (μια χούφτα) περιέχει μαγνήσιο, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης.
Ψάρι και κοτόπουλο: Το ψάρι είναι μια άλλη δημοφιλής πηγή πρωτεΐνης, που έχει πολλά οφέλη. Ο σολομός, η ρέγκα, ο μπακαλιάρος και ο τόνος περιέχουν γενναιόδωρες ποσότητες πρωτεΐνης ενώ και το κοτόπουλο και η γαλοπούλα είναι τόσο χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε πρωτεΐνες κρέατα που προσφέρουν μια ποικιλία μαγειρικών επιλογών.
Νερό: Είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο όμως η κατανάλωση νερού είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στην εμφάνιση. Βοηθάει τον οργανισμό να αποτοξινωθεί, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και επιταχύνει την απώλεια λίπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα