Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στοίχημα για Μητσοτάκη-Χατζηδάκη η επιβίωση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης

Το ζήτημα της διάσωσης της ΔΕΗ μπαίνει ως βασική προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, ο Κωστής Χατζηδάκης περιέγραψε τις οκτώ προτεραιότητες του στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ανάμεσά τους η διάσωση της ΔΕΗ. Ο Κ. Χατζηδάκης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου από τον Γιώργο Σταθάκη τόνισε ότι είναι προτεραιότητα η εφαρμογή σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ, προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και των εργαζομένων.

Παράλληλα, ο Κ. Χατζηδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο εμβληματικές, όπως είπε, επενδύσεις, το Ελληνικό και τις Σκουριές, που είναι «άμεσα συνδεδεμένες με αυτό το υπουργείο». «Ζητήματα όπως αυτά της χωροταξίας, των χρήσεων γης και των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, παρότι ιδιαιτέρως τεχνικά, είναι κομβικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας και στην προσέλκυση επενδύσεων», τόνισε.

Ποιες προτεραιότητες ανακοίνωσε ο νέος υπουργός

Πιο αναλυτικά, οι προτεραιότητες που έθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης αναλαμβάνοντας το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος είναι:

Εφαρμογή σχεδίου διάσωσης για τη ΔΕΗ που θα είναι προς όφελος καταναλωτών και εργαζομένων και θα δώσει νέα προοπτική στην εταιρεία. «Η εταιρεία, τόνισε, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα παρά τις προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων τις οποίες θέλω να υπογραμμίσω»
Ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, που θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη σε πολλά επίπεδα.
Ολοκλήρωση όλων των διεθνών projects για υποδομές φυσικού αερίου, με γνώμονα μια πολιτική πολλαπλών πηγών και οδεύσεων για τους αγωγούς.
Επιτάχυνση των διαδικασιών στον τομέα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων και έρευνες σε νέα οικόπεδα για προσέλκυση διεθνών παικτών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές και στην εξοικονόμηση ενέργειας με πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον» που θα στηριχθεί και θα διευρυνθεί. Ο υπουργός υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε επί της προηγούμενης θητείας του στο υπουργείο, το 2009, και προσέθεσε ότι θα αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες που, «πέρα από το θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, θα δώσουν ώθηση σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας και θα αυξήσουν την αξία της ακίνητης περιουσίας ενώ θα δημιουργήσουν, παράλληλα, ευκαιρίες για επενδύσεις και νέες δουλειές».
Σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον χωροταξική πολιτική που βάζει τέλος στην άναρχη δόμηση. Αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης ξεκάθαρων χρήσεων γης, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδυτές και ολοκλήρωση του Κτηματολογίου για το οποίο όπως σημείωσε ο υπουργός αυτό που συμβαίνει αποτελεί εθνική ντροπή.
Οργανωμένα σχέδια για την αναβάθμιση της προστασίας των δασών.
Εφαρμογή καλών ευρωπαϊκών πρακτικών στη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση, αξιοποιώντας ιδιαίτερα τις συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα