Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε τελείως αντίθετη εκτίμηση από αυτή που έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης, προχώρησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Θανάσης Μισδανίτης, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο.

«Θέσεις περί δικτύων ηλεκτρισμού “στα όρια κατάρρευσης” είναι «τελείως ψευδείς, το δίκτυο είναι σε πολύ καλή κατάσταση», ανέφερε ο κ. Μισδανίτης, εκφράζοντας διαφορετική εκτίμηση από αυτήν που είχε εκφράσει λίγη ώρα νωρίτερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Οι διακοπές που παρατηρούνται δεν έχουν να κάνουν με την κατάσταση των δικτύων, αλλά με τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να αντιμετωπίζουμε τα alert των συστημάτων, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μία περίπτωση πυρκαγιάς», τόνισε.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι το ενδεχόμενο μπλακ-άουτ σε διάφορα τμήματα της επικράτειας δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί, προσθέτοντας πως το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα βρίσκεται στα «όριά του».

Επισης, ανέφερε ότι δεν θέλει να κινδυνολογήσει κι ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του δικτύου, αλλά διευκρίνισε ότι το σύστημα πάσχει από γενικότερη παραμέληση.

Ανέφερε ενδεικτικά πως σε νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος ήδη χρησιμοποιούνται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ώστε να καλυφθούν οι ανεπάρκειες στην παροχή ρεύματος.

Τι είπε ο αν. διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ για την κατάσταση στην Χαλκιδική

Ο κ. Μισδανίτης αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Χαλκιδική, που είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με χτες για τις βλάβες τόσο στα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ (μέσης και χαμηλής τάσης) όσο και για τους πυλώνες του ΑΔΜΗΕ (υψηλής τάσης) που κατέρρευσαν, ένα πρωτοφανές γεγονός για την Ελλάδα, όπως είπε.

«Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ έχει γίνει τιτάνια προσπάθεια, πάνω από 100 συνάδελφοι και συνεργάτες βρίσκονται στην περιοχή και επισκευάζουν τις ζημιές, ενώ αντίστοιχα και τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή και έχουν καταφέρει να βρίσκονται στο τελευταίο κομμάτι της αποκατάστασης του δικτύου υψηλής τάσης». Από χτες το βράδυ το 90%-95% των καταλωτών του νομού έχει ηλεκτρικό ρεύμα, συνέχισε ο κ. Μισδανίτης, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στην Χερσόνησο της Κασάνδρας, αλλά κατά την ενημέρωση που έχει, όπως είπε, «μέσα στο επόμενο δίωρο, νωρίς το μεσημέρι θα καταφέρουμε να ηλεκτροδοτήσουμε και την Χερσόνησο της Κασάνδρας … μικρές βλάβες σε καταναλωτές θα εντοπίζουμε, αλλά η τροφοδότηση των καταναλωτών θα είναι στο 100%».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα