Η Apple προσέφυγε στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας το πρόστιμο των 12 εκατομμυρίων δολαρίων

από fimotro

Η Apple προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της Ομοσπονδιακής Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας (FAS), αμφισβητώντας το πρόστιμο των 12,1 εκατ. δολαρίων που της επέβαλε για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έχει στην αγορά των εφαρμογών κινητών τηλεφώνων.

Στις 26 Απριλίου η FAS επέβαλε στην Apple Inc. το εν λόγω πρόστιμο μετά από καταγγελία της ρωσικής εταιρείας διαδικτυακής ασφαλείας Kaspersky Lab, σύμφωνα με την οποία μια νέα έκδοση της εφαρμογής Safe Kids είχε απορριφθεί από το λειτουργικό σύστημα της Apple.

Για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας κατηγορείται η Apple

Η FAS δήλωσε ότι η διανομή εφαρμογών για κινητά από την Apple μέσω του λειτουργικού συστήματος iOS είχε ως αποτέλεσμα να δώσει στα δικά της προϊόντα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

«Στις 26 Απριλίου η FAS επέβαλε στην Apple Inc. πρόστιμο που υπερβαίνει τα 906,3 εκατομμύρια ρούβλια (12,1 εκατ. δολαρίων) για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας», αναφερόταν στην ανακοίνωση της FAS.

Αντιδρά στην απόφαση η Apple

Η Apple ανακοίνωσε τότε ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση της FAS και θα υποβάλει έφεση με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Το δικαστήριο της Μόσχας έκανε δεκτή τη προσφυγή της Apple, η οποία κατετέθη στις 7 Μαΐου, ενώ η υπόθεση θα συζητηθεί στις 21 Ιουνίου.

Οι δυτικές εταιρείες τεχνολογίας δέχονται αυξανόμενες πιέσεις στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες. Η αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή Επικοινωνιών είχε επιβραδύνει τη λειτουργία του Twitter επειδή δεν είχε αφαιρέσει από την πλατφόρμα του παράνομο περιεχόμενο, όπως ισχυρίζεται η Μόσχα, ενώ πυρά δέχθηκαν η Google, το Facebook και το TikTok της Alphabet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα