Η Αλβανία ανοίγει τα σύνορά της για τους τουρίστες

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Να δεχθεί τουρίστες προετοιμάζεται η Αλβανία, η οποία θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της αυτό τον μήνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη, 21 Μαΐου, ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντι Ράμα στο κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση της χώρας προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, μιας και η Αλβανία για περισσότερες από τρεις εβδομάδες δεν έχει ανακοινώσει θανάτους από τον κορονοϊό. «Σας λέω ότι τον Μάιο η Αλβανία θα ανοίξει πλήρως, τα σύνορα θα ανοίξουν. Πρόκειται να προετοιμαστούμε για την τουριστική περίοδο», ανακοίνωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Στη γειτονική χώρα ο τουρισμός αποτελεί μία αναπτυσσόμενη βιομηχανία, στην οποία απασχολούνται άμεσα 90.000 άτομα και έμμεσα 200.000. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ο τουρισμός επλήγη βαρύτατα και στην Αλβανία. «Αν έρθει ένα δεύτερο κύμα, θα είναι πολύ πιο οδυνηρό από αυτό που ξεπεράσαμε. Θα το αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα», πρόσθεσε ο Ράμα.

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας εξακολουθεί να ισχύει στη χώρα, αλλά έχουν αρθεί ορισμένοι περιορισμοί. Οι μαζικές συναθροίσεις συνεχίζουν να απαγορεύονται, οι δημόσιες συγκοινωνίες να μην λειτουργούν και οι πολίτες δεν μπορούν να φύγουν από τέσσερις κόκκινες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της χώρας, τα Τίρανα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα