Η Alpha Bank εξηγεί γιατί προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

από fimotro

Το σκεπτικό πίσω από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ στο οποίο θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα εξηγεί η Alpha Bank με ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη ΓΣ της Τράπεζας για να αποφασιστούν το χρονοδιάγραμμα και οι όροι της ΑΜΚ η οποία θα γίνει μέσω βιβλίου προσφορών. Η αύξηση ύψους 800 εκατ. ευρώ θα γίνει με κατάργηση δικαιωμάτων προτίμησης, αλλά θα δώσει τη δυνατότητα στους σημερινούς μετόχους να διατηρήσουν τα σημερινά τους ποσοστά.

Η Alpha Bank ξεκίνησε την εβδομάδα μεγάλων ειδήσεων για τις τράπεζες, ανακοινώνοντας επισήμως τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2021σήμερα το πρωί (πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την ανακοίνωση), παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το ανανεωμένο Στρατηγικό Σχέδιο του Ομίλου.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει πως τα Κύρια Λειτουργικά αποτελέσματα καταγράφουν σημαντική επίδοση το α’ τρίμηνο του 2021. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, το Κύριο Αποτέλεσμα προ Προβλέψεων ανήλθε σε 236,6 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 16,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της λειτουργικής επίδοσης και της αύξησης της αποδοτικότητας.

Στις 11 πμ θα ενημερώσει αντίστοιχα τους αναλυτές και τους θεσμικούς επενδυτές μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης. Οικονομικά μεγέθη τριμήνου, προβλέψεις και εκτιμήσεις, τιτλοποιήσεις και το κυριότερο, το σκεπτικό και το πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (κατά 800 εκατ. ευρώ, όπως έγραψε το powergame.gr την Παρασκευή) θα επικρατήσουν στις παρουσιάσεις, που εκτάκτως γίνονται σήμερα το πρωί, αντί του αρχικού προγράμματος για το απόγευμα της Πέμπτης 27 Μαΐου.

Η διοίκηση της Alpha Bank θα έχει την ευκαιρία να διευκρινίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία προχωρά (ενδεχομένως δώσει και μια ιδέα για το χρόνο της αύξησης) δεν συνδέεται με την απόφασή της για πολύ πιο επιθετική και ευρεία μείωση κόκκινων δανείων – κάτι που μπορούσε να εξυπηρετήσει και με τα σημερινά της κεφάλαια – αλλά με την πρόθεσή της να συμβάλει ενεργά στην αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας, χρηματοδοτώντας έργα και στηρίζοντας ενεργά, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, σε μια νέα εποχή χρηματοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα