Η Alitalia σταματά οριστικά τις πωλήσεις εισιτηρίων

από fimotro

Τέλος εποχής  για τον ιταλικό εθνικό αερομεταφορέα της Alitalia, καθώς στην επίσημη ιστοσελίδα της ανακοίνωσε ότι σταματάει οριστικά την  πώληση εισιτηρίων για πτήσεις μετά τις 15 Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας πως όσοι έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια μετά από αυτή την ημερομηνία, θα λάβουν email για το πώς να διαχειριστούν τις κρατήσεις τους.

Ο προαναγγελθείς «θάνατος» της αεροπορικής εταιρείας φημολογείτο εδώ και μήνες, καθώς ήδη από το 2017 είχε κηρύξει πτώχευση λόγω ότι το μερίδιό της στην αγορά μειωνόταν εξαιτίας των δραστηριοτήτων της Easyjet και της Ryanair, ενώ έφερε ζημίες ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019, με την πανδημία να την οδηγεί σε  οικονομική δυσπραγία χωρίς δυνατότητα ανάκαμψης.

Με το τέλος της Alitalia, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 5 Μαΐου 1947, η Ιταλία θα λανσάρει νέο εθνικό αερομεταφορέα την ίδια ημερομηνία. Η κρατική Italia Transporto Aereo (ITA) πουλά ήδη εισιτήρια και θα ξεκινήσει τις πτήσεις στις 15 Οκτωβρίου, ενώ θα αναλάβει 52 από τα πιο καινούργια αεροπλάνα του στόλου της Alitalia, με στόχο να φτάσει τα 105 αεροσκάφη το 2025.

Οι επιβάτες που έκαναν κράτηση μέσω της Alitalia έως τις 24 Αυγούστου και έπρεπε να πετάξουν στις 15 Οκτωβρίου ή αργότερα μπορούσαν να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους δωρεάν, σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. Εναλλακτικά, ήταν δυνατή η εκ νέου κράτηση πτήσεων της Alitalia, η οποία θα πραγματοποιούνταν το αργότερο έως τις 14 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά

  • αλλαγή κράτησης (επανακράτηση ή τροποποίηση του δρομολογίου για να φτάσετε στον αρχικό προορισμό ή να επιστρέψετε στο σημείο προέλευσης του ταξιδιού), χωρίς ενοποίηση ναύλου, σε πτήση που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επιβάτης, έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 ( τελική ημερομηνία επιστροφής)
  • αλλαγή προορισμού με πιθανή ενσωμάτωση ναύλου, για να ταξιδέψετε έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 (τελική ημερομηνία επιστροφής). Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων για διαφορές στον ναύλο.

Η αλλαγή προορισμού θα είναι δυνατή μόνο για εισιτήρια στην ΙΤΑΛΙΑ , για προορισμούς που βρίσκονται στην ΙΤΑΛΙΑ και για εισιτήρια που είναι ΔΙΕΘΝΗ, για προορισμούς που είναι ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Για να προσαρμόσουν ή να αλλάξουν την κράτηση, οι επιβάτες μπορούν να καλούν τους τοπικούς αριθμούς που διατίθενται στον ιστότοπο της Alitalia (www.alitalia.com) ή εναλλακτικά να επικοινωνήσουν με το ταξιδιωτικό γραφείο που εξέδωσε το εισιτήριο .

Εάν δεν μπορούν ή δεν ενδιαφέρονται για αλλαγή εισιτηρίων, οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν την πλήρη επιστροφή χρημάτων, χωρίς πρόστιμο, στην τιμή στην οποία αγοράστηκε το εισιτήριο ή στην υπολειπόμενη αξία του εισιτηρίου για το ταξίδι που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα